ACB

Evans, un perill apagat

Bàsquet. ACB. El base nord-americà, segon anotador de l’ACB, va clavar 31 punts al Bàsquet Girona amb el Betis, però ara arriba amb el València, amb 5,2 punts de mitjana en 16 minuts

Les lesions que van assotar el València Basket provocaran que el Bàsquet Girona es torni a trobar al davant, diumenge a Fontajau (a les 12.30 h), el base nord-americà amb passaport guineà Shannon Evans, que va arribar al conjunt valencianista a mitjan gener procedent del Betis, on era mig equip. Amb els verd-i-blancs, Evans va endossar al Girona 31 punts en 35 minuts al San Pablo de Sevilla, un escenari, no obstant això, de molt bon record, on el club presidit per Marc Gasol va obtenir la seva primera i històrica victòria en l’ACB. La notorietat del base de Virgínia al conjunt taronja, com ell mateix ja intuïa quan el van contractar pagant poc més d’un milió d’euros de clàusula de rescissió, és prou diferent, amb mitjanes de minuts més baixes i una anotació molt inferior: 5,2 punts en 16 minuts en els cinc partits de lliga que ha jugat amb l’equip d’Àlex Mumbrú. Al Betis: 32 minuts, 21 punts i 5,6 assistències en 15 partits d’aquest exercici.

Evans, el segon amb més minuts de mitjana en la lliga (28) té molts punts a les mans i és el segon màxim anotador de l’ACB amb una mitjana de 17,1 per partit i el cinquè jugador més valorat amb 17,5 crèdits. Marc Gasol és líder empatat amb Edy Tavares (Madrid) amb 18,6. No és una flor d’estiu. El curs passat, Evans, en el seu debut en l’ACB, va acreditar 17,4 punts, va ser el millor en assistències (6,8) i el quart jugador més valorat

El València, atrafegat

Sigui com vulgui, no és un mal diumenge per rebre el potent València, que arribarà a Fontajau després d’una setmana exigent de dos partits en l’Eurolliga, que això sempre desgasta molt. Dimarts va perdre contra el Milà (84-88) i ahir va caure, amb 8 punts d’Evans en 16:20, a la pista del Madrid (95-91), al qual va neguitejar de vlaent en els quarts de la copa. El nord-americà no havia jugat mai la màxima competició i també nota la falta d’adaptació.

L’equip d’Aíto ha de millorar el rendiment que va oferir a la complicada pista de l’Unicaja Almeria si vol competir per la victòria i reprendre el fil d’abans de la finestra FIBA. Amb un marge de quatre victòries sobre la zona de descens que ara mateix ocupen el Fuenlabrada i el Baxi Manresa, els gironins encara no ho tenen tot fet i han de continuar mirant cap a dalt però sense descuidar la zona de baix. El 104-69 de la primera volta a la Font de Sant Lluís és la derrota més amplia dels gironins en el curs. Paradoxalment, la cinquena derrota consecutiva va suposar un punt d’inflexió i l’equip va fer un pas endavant encadenant la seva millor ratxa, amb cinc triomfs en els sis partits posteriors.

Menys contaminant

El club impulsa la campanya de conscienciació El partit menys contaminant i promou que el públic vagi a Fontajau en bicicleta. L’Ajuntament amplia l’aparcament, s’habilita una consigna per deixar cascos i l’ús del cadenat és obligatori. Els que hi vagin entraran en el sorteig d’un lot de productes.