FIBA Champions

El Baxi Manresa reacciona i força el tercer partit de quarts contra el Tenerife (85-83)

El Baxi Manresa ha confirmat avui la seva recuperació després d’un inici de temporada convuls i ha forçat contra el Lenovo Tenerife, el subcampió de copa i vigent campió de la competició –superant els del Bages en la final–, el tercer partit del play-off dels quarts de final de la FIBA Champions League, que es jugarà dimecres vinent a Tenerife. Amb Badio (16 punts) i Robinson (16 punts i 22 de valoració) inspirats de cara a cistella, l’equip de Pedro Martínez ha reaccionat en el segon quart a còpia d’intensitat defensiva i ha completat un autèntic partidàs davant d’un rival de molta qualitat (85-83).

El Lenovo Tenerife ha estat superior en el primer quart (18-25) impulsat pel triangle format pel base brasiler Huertas, el gegant georgià Shermadini i l’uruguaià Fitipaldo, que ha fet 12 punts amb 5/5 en tirs de camp completant una veritable exhibició de recursos. Encara bo que l’equip del Bages ha clavat tres triples (2 Robinson i un Pérez) i que ha rebaixat el ritme de pèrdues inicial, amb tres en ben pocs atacs. El base Dani Pérez s’ha hagut d’asseure de seguida perquè ha comès la segona falta a 5:34 del final del primer quart.

El partit ha estat aturat uns minuts per problemes amb la taula però això no ha afectat als catalans. Ben al contrari. El Baxi Manresa ha reingressat en el partit amb un parcial d’11-4 (29-29), a partir de la millora substancial de la intensitat defensiva, del rebot i la velocitat, la mare dels ous. Ferrari ha liderat la insurrecció amb 5 punts seguits i el temps mort instantani de Txus Vidorreta –gat vell– no ha aturat la reacció local, amb Robinson amb la ma calenta. El Tenerife no s’ha deixat intimidar i ha marxat de cinc amb una nova cistella de Fitipaldo (31-36), però un triple de Dani Garcia ha restablert de nou la igualtat (38-38) i, en l’acció posterior, ell mateix ha situat per davant els locals (40-39). L’equip de Pedro Martínez ha mantingut el cos a cos fins al descans (42-43).

La defensa i el coratge han neutralitzat el gran moviment de pilota del Tenerife buscant sempre els triples alliberats. Nou punts de Brancou Badio i l’empenta del Nou Congost, excitat per una antiesportiva de llibre perdonada al conjunt rival, han posat de nou per davant el Baxi Manresa (59-57) quan el Tenerife havia adquirit avantatges de 5 punts. La convicció i Badio han catapultat el seu equip en un exercici de supervivència. Faltava Harding, que només duia 4 punts. I tot just tornar a pista rellevant Badio ha clavat un triple (62-59). el cos a cos era intens –Shermadini (15 punts en aquell moment) capitalitzava l’atac visitant–i el resultat al final del tercer quart així ho indicava: 65-65.

Cinc punts seguits del franctirador Abromaitis han refredat l’ambient (65-70). Fins que Robinson ha respost amb un triple (68-70). Tècnica a Huertas, atabalat amb el marcatge de Ferrari (69-70). Badio ha agafat de nou la batuta (71-70). Un triple des de casa seva de Waczsynski (77-74) ha encès el Nou Congost. Huertas ha entat fins a la cuina (77-76). La lluita prosseguia. Antiesportiva a Shermadini a 3:38 del final. Molt revisada pels àrbitres. Waczsynski ha anotat els dos lliures (79-76) i ell mateix ha fet la tercera falta en l’acció posterior (79-78). L’entrada de Dani Garcia i la del renascut Harding (83-78) han trencat el partit. Temps de Vidorreta a 2:04. Un mon. Amb 83-80, Dani Pérez ha estat objecte de falta a 49 segons del final (85-80). Triple de Huertas a 35 segons (85-83).Aigua freda. Peròel tap de Robinson sobre Shermadini ha sentenciat.