Veure televisió a les aules
Bàsquet. Letònia, per potenciar el bàsquet, va paralitzar les classes durant les dues hores dels partits del seu país i els nens i nenes van poder veure els seus ídols
Letònia, el petit país que és independent des del 21 d’agost del 1991, està embogit amb el bàsquet. Letònia només té 1,9 milions d’habitants i és, juntament amb Lituània (2,8 milions d’habitants) i Eslovènia (2,1 milions) qui més passió pel bàsquet té per metre quadrat de tot el món. El mateix seleccionador letó, Luca Banchi, va rendir-se als peus dels dirigents letons per la iniciativa per reforçar la històrica participació en el mundial: “Estan fent un treball increïble promocionant el bàsquet a Letònia; durant tres hores, els col·legis van permetre als nens i nenes tenir televisió a classe. Van veure el partit a la classe; en pocs partits, els jugadors s’han convertit en models a seguir.” El principal problema, però, és que molts dels jugadors han de marxar a jugar fora del seu país, com és el cas dels germans Davis i Dairis Bertans (que han jugat en el Betis i els Mavs), Zagars (ha jugat en el Nevezis lituà), Rolands Smits (Zalgiris), Pasecnicks (en el Betis i ara en el Palència), Rodions Kurucs (en l’Estrasburg i ara en el Múrcia), Arturs Kurucs (en el Baskonia i ara en el Patras grec), Zorks (ara en el Petkim Spor turc)... Es dona la circumstància que el Prometey ucraïnès ha jugat a Riga com a local a Europa per la guerra. No és casualitat. És un país de bàsquet. Un país d’acollida.
La final a quatre de l’Eurolliga 2025 serà a Barcelona?
El Palau Sant Jordi de Barcelona podria aplegar, el maig del 2025, la final a quatre de l’Eurolliga. Aquesta fase ja es va jugar el 2003, quan el Barça de Pesic va guanyar la primera màxima competició de la seva història. També es va fer el 1999 i el 2011. Segons avançava el periodista Marc Mundet, l’acord marc és total; la sintonia, bona, i només cal redactar i signar contracte. Aquest 2024 es fa a Berlín.