Eurolliga

Ja la té com a capità i ara la vol de tècnic

Eurolliga. El Barça afronta amb màxima il·lusió un repte majúscul pel nivell top de la competició, amb un Roger Grimau que ja sap el que és aixecar el títol

Trenta-qua­tre jor­na­des d’autèntic espec­ta­cle. 34 jor­na­des de màxima riva­li­tat. 34 jor­na­des amb 8 bit­llets per als quarts en joc. Avui arrenca una nova edició de l’Euro­lliga amb la sen­sació que cada any que passa, el nivell és més alt. El Barça té un calen­dari duríssim en un moment en què el que li faria falta és temps per aco­blar els nous fit­xat­ges, per aga­far auto­ma­tis­mes, per créixer com a equip. Però de temps no n’hi ha. I el que ve ja d’entrada és la visita al Palau –envol­tat d’obres i amb més entre­bancs per assis­tir-hi– del campió d’Euro­lliga en dos dels últims tres anys: l’Efes (20.30 h, Movis­tar). Però sense temps per a res més, hi ha dues visi­tes segui­des de màxima exigència a dues pis­tes que són dos inferns: el pavelló de La Pau i l’Amis­tat de l’Olym­piacòs i a l’Stark Arena del Par­ti­zan. Després visi­tarà el Palau el Bayern de Laso, Bol­maro i Ibaka; a la jor­nada següent, visita de nou al Wizink Cen­ter en el ter­cer clàssic en un mes després de la super­copa i de l’ACB, i visi­ta­ran el Palau el Panat­hi­naikòs d’Ata­man i l’Estre­lla Roja d’Iva­no­vic. Però pas a pas. Avui toca un Efes que ha man­tin­gut Larkin –a qui reti­ra­ran la naci­o­na­li­tat turca–, Beau­bois, Bryant i el fit­xatge de Darius Thomp­son. A més, Cly­burn, Willis, Tyri­que Jones, Zizic i Pleiss en el joc inte­rior amb el tècnic Erdem Can (Türk Telekom). Els drets tele­vi­sius can­vien de casa, i ara per seguir els de Roger Gri­mau s’han de pas­sar de DAZN a Movis­tar, que també té els drets de l’ACB i de l’NBA. Torna a la com­pe­tició el València, con­vi­dat després de la renúncia del Gran Canària com a campió de l’Euro­copa. Qui no estarà en la màxima com­pe­tició con­ti­nen­tal és Ser­gio Sca­ri­olo, des­tituït de forma ful­mi­nant del Vir­tus de Bolo­nya abans de començar la pre­tem­po­rada, subs­tituït per la sen­sació del mun­dial, el selec­ci­o­na­dor de Letònia, l’italià Luca Banchi. El vigent campió, el Madrid, manté la seva columna ver­te­bral recu­pe­rant Cam­pazzo, que és com si no hagués mar­xat, i amb el Madrid pen­dent de fit­xar un qua­tre top després de la nega­tiva de Garuba. Molts equips, molta qua­li­tat, però només qua­tre pla­ces per a una final a qua­tre que enguany es dis­pu­tarà al Mer­ce­des-Benz Arena de Berlín abans de tor­nar-se a jugar, el 2025, al Palau Sant Jordi de Bar­ce­lona.

Mirotic i Ataman, a Milà i a Atenes

Un dels focus serà, sens dubte, Nikola Mirotic. El montenegrí, que encara no ha cobrat la indemnització del Barça, arriba al Milà de Messina juntament amb Poythress (Maccabi), el campió del món Maodo Lo (Alba), Flaccadori (Trento), Kamagate (París) i Caruso (Verona). L’altre focus d’atenció serà a la banqueta, on hi haurà el bicampió de l’Eurolliga Ataman, amb una plantilla increïble: Sloukas, Lessort, Papapetrou, Vildoza, Mitoglou, Balceroskui, Guy, Juancho, Kostas Antetokounmpo, Grant o Balzerowski.

Estrella Roja, de bomba en bomba

Si algun club ha revolucionat absolutament el mercat de l’Eurolliga aquest estiu, ha estat l’Estrella Roja de Dusko Ivanovic. Han fitxat Nemanja Bjelica (Fenerbahçe), Tobey (Barça), Bolomboy (Olympiacòs), Adam Hanga (Madrid), Milos Teodosic (Virtus Bolonia), Giedraitis (Baskonia), Shabazz Napier (Milà), Yago dos Santos (Ulm) i Dejan Davidovac (CSKA). El tècnic montenegrí, que tenia com a ajudant Carles Marco –ara a les ordres de Grimau en el Barça– tindrà d’ajudant Arturo Álvarez, ex Prat Joventut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.