Eurolliga

Ja la té com a capità i ara la vol de tècnic

Eurolliga. El Barça afronta amb màxima il·lusió un repte majúscul pel nivell top de la competició, amb un Roger Grimau que ja sap el que és aixecar el títol

Trenta-quatre jornades d’autèntic espectacle. 34 jornades de màxima rivalitat. 34 jornades amb 8 bitllets per als quarts en joc. Avui arrenca una nova edició de l’Eurolliga amb la sensació que cada any que passa, el nivell és més alt. El Barça té un calendari duríssim en un moment en què el que li faria falta és temps per acoblar els nous fitxatges, per agafar automatismes, per créixer com a equip. Però de temps no n’hi ha. I el que ve ja d’entrada és la visita al Palau –envoltat d’obres i amb més entrebancs per assistir-hi– del campió d’Eurolliga en dos dels últims tres anys: l’Efes (20.30 h, Movistar). Però sense temps per a res més, hi ha dues visites seguides de màxima exigència a dues pistes que són dos inferns: el pavelló de La Pau i l’Amistat de l’Olympiacòs i a l’Stark Arena del Partizan. Després visitarà el Palau el Bayern de Laso, Bolmaro i Ibaka; a la jornada següent, visita de nou al Wizink Center en el tercer clàssic en un mes després de la supercopa i de l’ACB, i visitaran el Palau el Panathinaikòs d’Ataman i l’Estrella Roja d’Ivanovic. Però pas a pas. Avui toca un Efes que ha mantingut Larkin –a qui retiraran la nacionalitat turca–, Beaubois, Bryant i el fitxatge de Darius Thompson. A més, Clyburn, Willis, Tyrique Jones, Zizic i Pleiss en el joc interior amb el tècnic Erdem Can (Türk Telekom). Els drets televisius canvien de casa, i ara per seguir els de Roger Grimau s’han de passar de DAZN a Movistar, que també té els drets de l’ACB i de l’NBA. Torna a la competició el València, convidat després de la renúncia del Gran Canària com a campió de l’Eurocopa. Qui no estarà en la màxima competició continental és Sergio Scariolo, destituït de forma fulminant del Virtus de Bolonya abans de començar la pretemporada, substituït per la sensació del mundial, el seleccionador de Letònia, l’italià Luca Banchi. El vigent campió, el Madrid, manté la seva columna vertebral recuperant Campazzo, que és com si no hagués marxat, i amb el Madrid pendent de fitxar un quatre top després de la negativa de Garuba. Molts equips, molta qualitat, però només quatre places per a una final a quatre que enguany es disputarà al Mercedes-Benz Arena de Berlín abans de tornar-se a jugar, el 2025, al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Mirotic i Ataman, a Milà i a Atenes

Un dels focus serà, sens dubte, Nikola Mirotic. El montenegrí, que encara no ha cobrat la indemnització del Barça, arriba al Milà de Messina juntament amb Poythress (Maccabi), el campió del món Maodo Lo (Alba), Flaccadori (Trento), Kamagate (París) i Caruso (Verona). L’altre focus d’atenció serà a la banqueta, on hi haurà el bicampió de l’Eurolliga Ataman, amb una plantilla increïble: Sloukas, Lessort, Papapetrou, Vildoza, Mitoglou, Balceroskui, Guy, Juancho, Kostas Antetokounmpo, Grant o Balzerowski.

Estrella Roja, de bomba en bomba

Si algun club ha revolucionat absolutament el mercat de l’Eurolliga aquest estiu, ha estat l’Estrella Roja de Dusko Ivanovic. Han fitxat Nemanja Bjelica (Fenerbahçe), Tobey (Barça), Bolomboy (Olympiacòs), Adam Hanga (Madrid), Milos Teodosic (Virtus Bolonia), Giedraitis (Baskonia), Shabazz Napier (Milà), Yago dos Santos (Ulm) i Dejan Davidovac (CSKA). El tècnic montenegrí, que tenia com a ajudant Carles Marco –ara a les ordres de Grimau en el Barça– tindrà d’ajudant Arturo Álvarez, ex Prat Joventut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)