D’entrada, un paradís fiscal
Bàsquet. Eurocopa. L’Spar Girona inicia avui a Fontajau l’esperançador camí europeu contra el Diddeleng luxemburguès, l’equip més fluix del grup B, i després encadenarà tres sortides
Jornada 1
Piestanske - Enea Gorzow
Spar Girona - Diddeleng
Jornada 2
Enea Gorzow - Spar Girona
Jornada 3
Piestanske - Spar Girona
Diddeleng - Enea Gorzow
Jornada 4
Enea Gorzow - Piestanske
Diddeleng - Spar Girona
Jornada 5
Piestanske - Diddeleng
Spar Girona - Enea Gorzow
Jornada 6
Spar Girona - Piestanske
Enea Gozow - Diddeleng
El teòric rival més feble del grup B de l’Eurocopa aterra avui a Fontajau (20.30 h, Esport3) en l’estrena enguany de l’Spar Girona en la competició, en la qual té dipositades moltes esperances després d’haver-ne estat semifinalista el 2019 i del bagatge de les bones actuacions en l’Eurolliga. El partit d’avui hauria de servir per incrementar les bones sensacions que va deixar l’equip dissabte passat en el derbi contra el Barça CBS, bèstia negra del curs passat, pensant ja en la visita dissabte a Salamanca.
L’InvestInTheWest Enea Gorzow polonès i el Piestanske Cajky eslovac són els altres dos rivals del grup. Després del partit contra el conjunt luxemburguès, l’Spar afronta els tres desplaçaments seguits –Polònia, Eslovàquia i Luxemburg– i acabarà a casa rebent el Gorzow i el Cajky. El Diddeleng és segon en la lliga de Luxemburg amb dues victòries i una derrota. El curs passat, en l’Eurocopa, va guanyar el primer partit però de seguida es va esbravar i va perdre els cinc restants. L’entrenadora de l’Spar Girona, Laura Antoja, que valora que amb l’arribada de la competició europea l’equip adquirirà “ritme de competició”, no amaga que el partit “és molt assumible”. “Ens ha costat tenir imatges i conèixer les característiques del seu roster, però el nostre equip de treball ho ha aconseguit. No ens enfoquem en el partit en si, sinó en el creixement personal del nostre equip. Segur que serà un equip físic i el fet que el partit sigui accessible quant a resultat ens anirà bé de cara a dissabte, que tenim un partit molt important, i també de cara al futur.” Antoja no descarta que el seu equip “sigui un dels favorits al títol”, tot i que creu que abans tenen “feina per posar l’equip al seu nivell.” “Si els partits de la primera fase son accessibles, els hem de guanyar del màxim possible perquè també compta per a la segona fase. Hem de tenir l’equip amb ambició i fer un entrenament setmanal però molt potent”, rebla Antoja, que creu que Irati Etxarri “estarà bé per Nadal perquè el seu procés va bé” i explica que Magaly Mendy està “en la seva última fase d’adaptació a pista” i que ara hi ha reunions per saber “les dates finals per a la reincorporació”.
Canvis
La gran novetat d’aquesta edició de l’Eurocopa, a més que no hi accedeixen els quatre millors equips que no arriben als quarts de final de l’Eurolliga, és que no hi ha cap mena de restricció geogràfica i es fa en format paneuropeu. La primera fase arrenca avui s’acaba el 30 de novembre. Passen els dos millors de cada un dels dotze grups i els 8 millors tercers, establint un rànquing de l’1 al 32 en funció dels resultats, des del qual s’estableixen els encreuaments amb format d’anada i tornada: ronda 1 abans de Nadal (14 i 21 de desembre), vuitens al gener (11 i 18), quarts al febrer (22 i 29), semifinals al març (7 i 14) i final a l’abril (3 i 10).