ACB

El Girona no se’n surt tot i no rendir-se a Santiago (85-79)

Tercera derrota del Girona a la lliga, les tres seguides, a la pista de l’Obradoiro i per culpa dels triples de Suárez i Muñoz en la segona meitat. El 0-12 al segon quart i el 3-15 a l’últim donava opcions a l’equip gironí, que a una hora del alt inicial comunicava que Jaume Sorolla s’afegia a Juani Marcos a la llista de baixes, i que perdia Quino Colom amb el turmell esquerre regirat a 7:30 per acabar. Entre el triple d’Iroegbu a 4:24 (67-68) i l’esmaixada de Pons a 44 segons (80-76) el Girona no anota en joc i, l’antiesportiva de l’haitià, deixa el partit en franquícia per a l’Obra.

Enllaçats

Scrubb amb dues accions seguides obligava a Salva Camps a demanar temps mort a 1:40 per acabar el primer quart (22-14), perquè tot i les dues cistelles de Colom (17-14) que tallaven el 8-0 liderat per Pustovy, els locals tenien el partit allà on volien perquè els visitants només havien fet mal des del triple (2/7 3-3 Iroegbu i 7-10 Brown) fins que Golomám també enllaçava punts (24-18 esmaixada d’ofensiu).

El Girona lligava un 0-12 al segon quart després de veure’s amb la màxima en contra (28-17), amb els triples d’Iroegbu i Colom (28-23 temps mort local a 5:58) i Djordjevic –esmaixada i continuació amb Colom– i Susinskas (28-29 a 4:27, segon minut de Moncho) des de sota. El segon triple de Brown (30-34) consolidava el domini visitant però sense cap més cistella en joc i havent manat de 7 (31-28, Vila de 4,6 m), el marcador s’ajustava a la mitja part (35-39).

El triple de Suárez en transició (45-41 a 7:03) s’acabava amb temps mort visitant, perquè era el segon de l’Obra en el tercer quart (40-41, Scrubb amb addicional fallat i 42-41 en l’ofensiu). El segon de l’aler de Mahó (50-43, 2/3) i el primer de Muñoz (53-45). La quarta de Pustovy a 1:07 després que el 4/7 triples locals (1/12 a la primera meitat) mantingués la màxima (62-50 Scrubb), amb Golomán, autor del triple visitant al tercer quart (57-50) deixant el 64-53 amb 1/2 tirs lliures.

El triple de Muñoz (67-58) tallava el 0-7 gironí que obria l’últim quart i, Quino Colom a 7:30, es retorçava de dolor pel mal gest del turmell esquerre després de trepitjar Zurbriggen. Susinskas de 6,75 m al contraatac (67-63 a 5:54) obria el partit i Iroegbu engreixava la reacció (3-13, 67-65). El challenge de Salva Camps en l’antiesportiva de Pons a Pustovy s’acabava amb el triple d’Iroegbu (67-68), però el tècnic badaloní havia de demanar temps a 2:21 amb el 7-0 que lligaven Pustovy i Suárez (75-70) i després de la pèrdua de Brown Zurbriggen no s’arronsava amb Pons al darrera al contraatac (77-70). Golomán cometia la cinquena a 1:11 (77-73), en la possessió de la qual Muñoz clavava el triple a 1:00 amb el defensa a sobre (80-73). Pons d’esmaixada a 44 segons en l’ofensiu d’un tir lliure encenia el duel, però la seva antiesportiva a 35,5 deixava el duel costa amunt. El 3/4 tirs lliures de Zurbriggen (83-76) imposaven una reacció que venia d’Iroegbu (83-79 triple a 24 segons). Pons rep tècnica amb 20,4 quan defensava el servei de banda (84-79)