ACB

Moneke i els tirs lliures condemnen el Baxi Manresa contra el Baskonia (94-86)

El Baxi Manresa ha perdut per 94-86 a la pista del Baskonia en un enfrontament en què tot i anar sempre a remolc ha mostrat caràcter quan perdia de 23 en el segon quart i ha reingressat en el partit. Malauradament, però, cada vegada que ha tingut l’oportunitat d’intimidar el rival no ho ha aprofitat en atac. L’equip de Pedro Martínez s’ha situat a 5 punts en el tercer quart i altre cop a 5 en el darrer i ha fallat dos tirs lliures que haurien pogut generar un nou escenari. Els errors en els tirs lliures, de fet (7/18), han estat el gran dèficit dels del Bages. Brancou Badio, amb 22 punts i 18 de valoració ha estat el millor de l’equip català, mentre que l’exjugador del Manresa Chima Moneke ha estat el jugador del partit amb 23 punts –3/3 en triples dels magnífics 15/29 del seu equip–, 5 rebots, 4 assistències, 8 faltes rebudes i 35 de valoració.

Tou en defsna i desencertat al davant, el Baxi Manresa ha arribat a perdre de 23 punts en els compassos inicials del segon quart. El 0/8 en triples en tenien bona part de la culpa, a banda de concedir segones opcions al rival perquè no tancava bé el rebot. De sobte, però, ha reaccionat amb virulència amb 7 triples anotats en el segon quart –7/20 al final del segon quart–i millorant sensiblement tant en defensa com en rebot i ha entrat en el partit arribant al descans amb un encara bo ateses les circumstàncies 51-41. En el segon temps s’ha acostat amb empenta, però el 8-0 de parcial del Baskonia en el darrer quart amb 71-66 i Moneke a ple rendiment ha estat clau.