Lliga femenina

El Barça CBS no pot aturar Howard i perd davant el Ferrol (70-75)

L’equip català, de més a menys, sucumbeix davant un rival directe de la zona baixa i encadena la cinquena desfeta

El Barça CBS perd a casa davant el BAXI Ferrol (70-75) i pateix la cinquena derrota consecutiva. Les catalanes, sense Roselis Silva, lesionada de gravetat, han protagonitzat un brillant inici de partit (22-8 al final del primer quart), però no han pogut aguantar el ritme de les gallegues, que han anat guanyant fluïdesa en el joc a mesura que avançava el partit.

La davallada de les locals ha començat al segon quart, quan les visitants, liderades per una Howard estel·lar (24 punts), han girat el partit com un mitjó, sumant un parcial de 0-11 que ha fet molt de mal a l’equip d’Isaac Fernández. Les blaugrana han aguantat com han pogut la ratxa anotadora del Ferrol, que ha fet mal des del tir exterior, i han arribat al descans per davant del marcador (39-34).

Tot i alternar moments de feblesa defensiva amb altres de lucidesa anotadora, el marge d’error s’ha esgotat al final del tercer quart, quan el Barça CBS guanyava només d’un punt (56-55) i veia com l’avantatge s’escurçava perillosament.

Al darrer quart, el Ferrol ha continuat duent la iniciativa gràcies al seu encert des de la línia de tres (vuit triples de les gallegues per quatre de les catalanes). Malgrat l’alta puntuació de jugadores com Ginzo (17 punts), Rakovic (15), Anderson (13) i Guerrero (12), el Barça CBS, constantment a remolc des de l’inici del segon quart, no ha pogut capgirar la dinàmica ascendent del BAXI, que s’ha acabat imposant amb relativa comoditat (70-75).

Amb la derrota, el Barça CBS continua instal·lat a la zona baixa amb quatre victòries, només un triomf per sobre de la zona de descens, que marca el Gran Canaria, amb un partit menys.