ACB

El Girona suma la tercera derrota seguida a Bilbao (80-74)

Tercer partit seguit sense guanyar pel Girona, que du una victòria en 5 jornades i, amb balanç negatiu per primer cop aquest curs, s’acomiada de les opcions de copa per culpa d’una mala segona meitat. El 0-16 al segon quart amb dos triples de Susinskas i un de Marcos, però sobretot la defensa de l’u contra u, donaven la màxima als vermells (27-39), però el 13-0 al tercer fruit de la inferioritat visitant en el rebot donava la iniciativa al conjunt basc, que la mantindria per la baix a capacitat ofensiva dels visitants a l’últim quart.

El temps mort de Salva Camps a 1:56 per acabar el primer quart (Renfroe 2x0, 20-15) servia perquè Èric Vila fos l’onzè en sortir (20-17), però Kullamae també al contraatac deixava el 22-17. Els visitants havien lligat un 0-6 que els servia per gaudir del primer avantatge (11-13 Pons, alley-oop amb Marcos) després d’un inici marcat per l’encert en el triple (6-3, Iroegbu el gironí). Les 4 pèrdues i els 7 intents fallats de lluny expliquen el desavantatge, reduït per Iroegbu a l’inici del segon quart també de lluny (22-20).

Jaume Ponsarnau recorria a la pausa a 6:53 per la mitja part, perquè Marcos s’apuntava al triple (24-23) i després del segon de Killeya-Jones, Martínez sobre la botzina donada continuïtat a l’atac vermell mentre els locals es carregaven de faltes i pèrdues. El rubinenc (27-28) liderava als dos costats el Girona i Ponsarnau havia de tornar-ho a aturar a 5:31 (27-31 triple de Susinskas, 0-8). El segon del lituà (27-34) abans de ser canviat per Pons al quatre engreixava un parcial que Marcos amb 5 punts seguits deixava en 0-16 (27-39 triple). Els tirs lliures (5/6) i el tap il·legal de Pons a Panzar deixaven el 34-40 al final del segon quart (13-21 rebots).

Iroegbu tornava a obrir el parcial des de 6,75 m (36-43) però el rebot havia canviat de mans (10-2 en 5 minuts, 6-2 al cèrcol vermell) i Salva Camps havia de demanar minut a a 5:17 (47-48) perquè en atac no se’n sortien. L’antiesportiva de Martínez a De Ridder acabava amb empat a 48. El tercer triple de Marcos tallava el 13-0 local (54-51) des del 2+1 de Golomán (41-48)i dues entrades d’Iroegbu deixaven el 58-56.

Els primers punts gironins de l’últim quart els fa el pivot hongarès de tir lliure a 6:25 (62-58) i a 5:38 (65-60) després de minut de Salva Camps a 6:48. El 3+1 d’Andersson per la falta de Gyorgy a (65-58) i l’acció també continuada de Renfroe a 4:59 encarrilaven el triomf local (68-60). Marcos a 4:41 de tres després d’un bot sobre el cèrcol (68-63) trencava la dinàmica i Pons neta ajustava el marcador (68-66 a 3:48). Els punts a sota el cèrcol recuperaven el marge negre: 72-66 a 2:25, temps mort de Camps però Davis fallava el seu sisè triple i després de l’acció d’Hlinason (74-67) fent baixar una bomba de Renfroe (76-67 de tir lliure, màxima), Goloman amb addicional a 48,3 feia el 76-70. Marcos feia falta al base local (78´-70). davis s’estrenava a 20 segons (78-73) i Killeya-Jones hi posava el llaç esmaixant sobre l’1 vermell.