Lliga femenina

El Cadí La Seu va a remolc i cau davant l’IDK (55-49)

La derrota de les lleidatanes a Ibaeta els hi impedeix allunyar-se del descens i acostar-se a les posicions que donen accés a la copa

El Cadí La Seu perd a la pista de l’IDK Euskotren en un partit molt igualat, espès i amb baixa puntuació, en part, a causa de la falta d’encert de dos equips que han estat molt correctes en defensa, però que els hi ha faltat fluïdesa en atac.

El primer quart ha tingut alternatives pels dos bàndols. Les basques han sumat la seva primera cistella gràcies a un triple d’Almendro. A partir d’aquí, les visitants han pres la iniciativa i han establert el màxim avantatge al marcador (7-11), però un parcial de 10-2 ha tornat a posar per davant a les locals (17-13). La reacció final de les catalanes ha permès tancar els primers deu minuts en igualtat de forces (17-17).

L’equip lleidatà, constantment a remolc de l’IDK tot i la poca diferència de punts, no ha trobat l’encert des del tir exterior, fet que les guipuscoanes, liderades per Fankam (14 punts), han aprofitat per arribar al descans amb un mínim avantatge (28-26).

A la represa, ha continuat manant el conjunt d’Ibaeta, més encertat des de la línia de tres (8/25 en triples de les locals per 3/18 de les visitants), que s’ha arribat a posar sis punts per davant a la mitja hora de joc (43-37), un escenari que ho deixava tot obert per a l’últim quart.

Malgrat un darrer intent de les jugadores dirigides per Fabián Téllez de reduir distàncies, l’IDK s’ha mostrat molt sòlid i no ha deixat escapar un triomf a casa que el situa en sisena posició (55-49).

D’aquesta manera, les urgellenques perden l’oportunitat d’allunyar-se de la zona de descens, només dos triomfs per sota, i d’acostar-se a les posicions que donen accés a participar en la copa. Això sí, el Cadí continua tenint la vuitena posició, ocupada pel Baxi Ferrol, a l’abast, ja que només es troba a una victòria.