Lliga femenina

La costa de gener

L’Spar Girona rep el València demà (20 h), en l’últim duel de la primera volta i l’estrena d’Íñiguez a casa

L’inici del 2024 fa pujada per a l’Spar Girona, amb la visita del València, demà (20 h) en la última jornada de la primera volta. Serà el primer partit de Roberto Íñiguez a Fontajau en la seva segona etapa en l’Uni, d’una banda, i la primera presència d’un dels tres equips d’Eurolliga a Girona, on ja hi han guanyat l’Araski i l’Estudiantes, de l’altra. El Casademont (65-38, en la jornada 1) ve el 18 de febrer i l’Avenida (68-52, en la 3), el 10 de març, quan l’equip gironí ja haurà passat per la Fonteta, on les vitorianes (74-35, el 16 de desembre) i les col·legials (55-33, el 2) van tastar la defensa taronja. La competició s’atura el 2 de febrer per la segona finestra FIBA amb un Spar-Cadí, el novè partit d’Íñiguez, que n’haurà dirigit quatre contra el Sedis perquè la setmana que ve i l’altra hi ha l’eliminatòria de vuitens de l’Eurocopa.

“Hi ha un favorit, que és el València. És el millor equip i el que té més recursos, i és qui ha de guanyar la lliga. Per moltes raons, perquè fa anys que no acaba de complir les expectatives en l’Eurolliga”, deia el vitorià en la presentació sobre el líder de la lliga, que en l’anterior partit fora s’apuntava el duel per al primer lloc a Saragossa (54-70) i que du set victòries seguides en la lliga des que va perdre a Salamanca (71-56). A Europa, ha perdut cinc dels últims sis partits.

Duel d’exigència per a l’Uni, encara pendent del genoll de Marta Canella, lesionada en l’últim partit a Fontajau. Laura Peña es va perdre el partit a la Seu (59-72) per grip i Ainhoa López i Sandra Ygueravide el van disputar amb molèsties a l’abductor i al bessó, respectivament, segons explicava, un cop acabat el partit, Íñiguez, que aquesta setmana ha de veure com arriba Rebekah Gardner, la primera de les dues jugadores que es reincorporaran al grup. L’altra és Irati Etxarri, lesionada el febrer de l’any passat en el partit a la pista del València després de l’aturada FIBA.

LES DADES

2
equips
de la lliga ha deixat el València per sota els 36 punts; els dos que s’han endut el triomf de Girona.
2
jugadores
han de tornar a la disciplina de l’Uni els propers dies: Rebekah Gardner i Irati Etxarri.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)