Eurolliga

Vesely lidera la insurrecció

Bàsquet. Eurolliga. El txec, immers en la seva setmana màgica amb 23 punts i 28 de valoració, torna a ser clau quan el Barça perdia d’11 (62-73) i va serrar les dents en defensa

Barça 89 Baskonia 85

BARÇA:Satoransky (10), Brizuela (2), Kalinic (8), Parker (17), Vesely (23) –cinc inicial–, Laprovittola, Hernangómez (16), Parra (13) i Paulí. 20/33 de 2. 11/22 triples (4 Parker, 2 Satoransky, 2 Kalinic, 2 Parra i 1 Hernagómez). 16/19 lliures. 34 rebots (9 Satoransky, 6 Parker, 5 Parra). 24 assistències (8 Laprovittola) i 112 de valoració (28 Vesely, 19 Parker).BASKONIA:Howard (21), Miller-McIntyre (10), Raieste, Sedekerskis (14), Costello (11) –cinc inicial–, Díez (2), Moneke (9), Marinkovic (7), Diop (2), Chiozza (2) i Kotsar (7). 21/37 de 2. 12/30 triples (5 Howard, 3 Costello, 1 Sedekerskis, 1 Marinkovic i 1 Moneke). 7/11 lliures. 25 rebots (6 Sedekerskis). 19 assistències (7 Miller.Mcintyre) i 83 de valoració (20 Sedekerskis).PARCIALS:24-23, 23-19 (47-42); 15-26 (62-68) i 27-17 (89-85).

Fase regular

Jornada 19

El Barça va afermar la reacció que va exhibir contra el Real Madrid i va derrotar el Baskonia per 89-85 en l’Eurolliga aixecant onze punts en el darrer quart (62-73), impulsat per la intensitat defensiva i per l’encert en atac de Vesely. El pivot txec, endollat, va fer 23 punts i va acabar amb 28 de valoració, arrodonint la seva setmana màgica.

El Barça es va distanciar de 6 punts en un inici inspirat de Satoransky –8 punts en el primer quart amb 3/3 en tirs de camp amb dos triples– i Vesely, que en dos minuts ja havia carregat amb 3 faltes els visitants. Però el Baskonia va replicar amb un 3-11 de parcial (14-16) liderat per Howard i Costello, que va tancar el primer quart amb 8 punts i dos triples. El conjunt de Roger Grimau va arribar al final del primer parcial amb avantatge (24-23) en un partit amb molt de ritme i amb un alt grau d’encert per part de tots dos conjunts. Una cistella de dos de Willy i un triple de Kalinic van reproduir el màxim marge (29-23). Parra va establir una nova màxima diferència (31-23) i dues accions seguides de Willy, que ja duia 9 punts i dominava la pintura, van empènyer una mica més el Barça (34-25). El Baskonia va evitar mals majors amb triples de Sedekerskis i Moneke en una fase en què tenia problemes per anotar. El ressorgit Willy es va apuntar a la festa amb un triple des de la cantonada (39-33). Vesely el va rellevar a la pintura i lluïa 10 punts que reflectien el domini interior blaugrana: 47-42 a la mitja part, amb una darrera cistella de Miller-Mcintyre –jugador de grans fonaments– entrant fins a la cuina davant la condescendència blaugrana. Grimau es va emprenyar perquè l’equip tenia faltes per fer.

L’equip de Dusko Ivanovic va sortir com un coet en el tercer quart (4-9) i es va avançar amb una cistella de Miller-Mcintyre (51-53). Temps de Grimau. Howard, que ja duia 18 punts, feia i desfeia, i al Barça, ofuscat i esgotat, li costava déu i ajuda anotar (56-60). El quart es va acabar amb 62-68 i un parcial eloqüent de 15-26, amb un excés de pèrdues.

La dinàmica negativa del Barça va seguir engreixant la seva estadística de pilotes perdudes (62-72). Grimau va demanar temps mort a 7:45 del final. Amb 62-73 (0-5), Parker, clau també ahir, va clavar un triple vital (65-73) i Parra també va anotar de 6,75 m en l’acció immediatament posterior (68-73). Amb un triple de Parker i una pilota robada per ell mateix i que Parra va encistellar en una acció de 2+1, el Barça va encendre el Palau (75-76): parcial de 13-4 des del temps mort. Ivanovic va aturar el partit a 5:33. I Vesely, amb una esmaixada, va empatar (78-78). El Barça va trobar l’antídot al 0-4 del Baskonia: Vesely (82-82). El txec, pletòric, també va fer el 84-82. L’equip va serrar les dents en defensa en les accions individuals suïcides de Howard i Miller-Mcintyre i Vesely, i, amb dos tirs lliures, va situar el 86-82 a 22 segons. Howard va inquietar amb un triple a 11 segons (86-85), però Parra va sentenciar amb dos tirs lliures.

L’inici del tercer quart ens ha penalitzat molt però hem sabut reaccionar amb una bona defensa