Eurolliga

Clàssic amb l’aigua al coll

Bàsquet. Eurolliga. El Barça, en crisi, rep el líder europeu, el Madrid, en un moment delicat, però està motivat per signar un triomf que li serveixi de rampa de llançament (21 h, Movistar)

En plena crisi de joc, resultats i confiança, el Barça estrenarà l’any nou avui amb la visita del màxim rival i l’equip més poderós de l’Eurolliga, el Real Madrid, que pot ser un punt d’inflexió o l’enèsima estocada per al projecte dirigit per Roger Grimau. El clàssic arribarà al Palau (21 h, Movistar) en un ambient enrarit pel mal moment de l’equip català, que ha perdut set dels últims deu partits entre totes les competicions, els dos més recents per vint punts de desavantatge contra l’Unicaja i el Mònaco i amb resultat idèntic: 91-71.

Després d’un inici de curs esperançador, el Barça s’ha convertit de mica en mica en un equip sense ànima ni guió, que és incapaç de defensar ni rebotejar de manera consistent, i tampoc aconsegueix imposar una idea de joc ni d’atacar ordenadament, reduït a rebel·lions individuals d’èxit escàs i múltiples pèrdues (15 contra el Mònaco i 21 contra l’Unicaja). “Ens desfem molt ràpidament quan hi ha una petita adversitat”, va lamentar Grimau després de perdre a Mònaco.

Davant les crítiques, el mànager de la secció de bàsquet, Juan Carlos Navarro, va ratificar diumenge passat la confiança del club en Grimau i va criticar la plantilla, sense citar noms, assegurant que “hi ha hagut actituds dins i fora de la pista que no són dignes d’aquesta samarreta”. “Hi ha coses que ja estan parlades i que no tornaran a passar”, asseverava Navarro, que alhora assegurava que el Barça “és a temps de tot”, i ha deixat anar que “guanyar” els propers partits al Palau Blaugrana, “començant pel del Madrid”, serà “clau” per revertir la mala dinàmica. En aquest sentit, Grimau assegura que el Real Madrid, és “el millor rival” per trencar la mala ratxa: “Han demostrat que són els millors actualment, però sovint quan tens aquests moments el que t’interessa és tenir un rival fort que et posi a prova i et motivi. Tenim ganes de viure demà una d’aquelles nits màgiques al Palau”: “La imatge que hem donat en alguns partits no es pot donar. Volem tocar la tecla que ens permeti ser molt més competitius.” Interrogat sobre les declaracions del mànager de la secció, Juan Carlos Navarro, que va afirmar que hi havia “hagut actituds dins i fora de la pista que no són dignes d’aquesta samarreta”, l’entrenador no vol entrar en detalls. “Són coses d’equip, que es donen durant la temporada, són del vestidor i així es quedaran sempre. No és res extraordinari. Es magnifica tot per la situació en què estem”, diu Grimau, que admet que no li han agradat “algunes situacions” dins del planter.

El Real Madrid, líder de l’Eurolliga (16-1) i la Lliga Endesa (15-1), posarà a prova la capacitat de reacció del Barça, que haurà de prestar una atenció especial en el control de les pèrdues, el rebot i la defensa del bloqueig directe, tres mancances que alhora són virtuts del conjunt blanc.

L’equip de Chus Mateo, per la seva banda, ha guanyat els tres duels de la temporada: el 16 de setembre en la supercopa Endesa (80-90), l’1 d’octubre en la lliga Endesa (86-79) i el 26 d’octubre en l’Eurolliga (65-64). Grimau no podrà disposar dels alers Àlex Abrines i Michael Caicedo.

Rècord d’entrades VIP

El partit ha aixecat una gran expectació. I una prova és que s’han venut més de 1.000 entrades VIP, fet que ha provocat que s’estableixi un nou rècord de facturació, superant el Barça-Madrid del curs 2021/22.

Estem molt motivats, preparats i amb ganes de viure una d’aquelles nits màgiques al Palau
Roger Grimau
TèCNIC DEL BARÇA
La imatge que hem donat en alguns partits no es pot donar. Volem tocar la tecla que ens permeti ser molt més competitius
El Madrid és el millor rival que podríem tenir. Són els millors, però quan estàs així t’interessa un rival que et motivi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)