Lliga femenina

Si aquí caic, allà m’aixeco

L’Spar Girona juga a la pista de l’Araski, que va obrir la caixa dels trons amb el 52-63 encara amb Mitchell i Antoja a l’Uni

L’Spar Girona obre l’any com a visitant a Vitòria, la ciutat de Roberto Íñiguez, després de tancar la primera volta, dimecres, amb la derrota contra el València (47-57). Era la tercera en els tres duels contra els equips d’Eurolliga i la tercera a Fontajau, on l’Araski era el primer a guanyar-hi (52-63) el 19 de novembre, quan s’encenia la metxa d’una traca que s’enduia per davant el fitxatge estrella de l’estiu, Kelsey Mitchell –2 punts i -5 de valoració, amb -15 amb ella al parquet–, primer, i Laura Antoja, sentenciada amb el 60-78 al cap d’un mes contra l’Estudiantes, després. “Hem de competir millor. I va relacionat amb la feina en el dia a dia. Tenim tres jugadores fora, i amb temps anirem creixent, sense excuses”, posava en context l’entrenador de l’Uni, que du dues derrotes contra equips que no són candidats als títols: l’Avenida (a les pistes del Gernika i el Celta) i el Saragossa (a la Seu i, aquesta setmana, a casa amb l’Ensino). El València té, només, la relliscada a Maloste.

“Són versàtils, amb quatres que s’obren, cincs potents sota el cèrcol i un joc exterior que pot atacar agressiu i llançar”, apuntava el vitorià sobre l’Araski, que a Fontajau aconseguia la tercera victòria seguida en la lliga (havia començat 0-5), tot i venir-hi amb vuit i sense el seu referent interior, Tamara Seda, la sisena millor en rebots de la lliga (7,5), just per darrere Regan Magarity (7,8). L’equip de Madelen Urieta és dels pitjors en triples (27,6%), però el dia que té la punteria afinada és capaç de convertir-se en un matagegants. Només l’Ensino té una sèrie pitjor (25,8), mentre que el Barça CBS i el Celta acrediten el mateix encert que les verdes des de 6,75 m, des d’on Melisa Gretter (3/5 a Girona i 15/48 en tot el curs) enfonsava el Cadí, dimecres.

Una bona plaça

L’Araski és una pedra a la sabata per a l’Spar a Girona, des que el 2020 es va endur el triomf de Palau-sacosta, encara amb Fontajau inundat pels efectes de la gestió de l’ACA amb el Glòria. Era la primera de les seves tres victòries fins aquesta tardor. El conjunt vitorià va pujar el 2016 i, en el debut, va disputar les semifinals de la copa (78-71 a Fontajau) i de la lliga contra l’Uni, que aquell exercici guanyava per 57-80 en la lliga regular i 43-61 en el play-off a Mendizorrotza. El conjunt gironí hi engreixava l’estadística la temporada següent (53-88), l’anterior a la seva única derrota al vell pavelló, en la final de copa contra l’Avenida (71-79). Aquell curs, el de la segona lliga gironina, l’Uni va eliminar les verdes en els quarts de final pel títol (41-68 en el segon partit) i, abans, havia guanyat a Vitòria en la jornada 7 (56-84) i en els quarts i les semifinals de copa: 52-49 amb el València i 80-60 amb el Cadí, que també va eliminar en les semifinals de lliga (2-0). 56-68 el 2020, 54-62 fa tres anys, 63-67 en fa dos i 57-76 el curs passat, el mateix en què l’Spar alçava la supercopa després de guanyar l’amfitrió per 69-76 en la semifinal i el València per 70-65 en la final –l’últim títol de l’Uni– completen la llista.

LA PRÈVIA

M’espero el millor Araski. Ve de guanyar amb el triple de Gretter i tenen confiança. Són molt versàtils
Roberto Íñiguez

LES DADES

1
derrota
en 14 partits a Mendizorrotza de l’Uni, on hi perd la final de copa (19) i hi alça la supercopa (22)
2
derrotes
contra equips que no són d’Eurolliga, Avenida (Gernika i Celta) i Saragossa (Cadí i Ensino)
Patrocini

Alina Iagupova, l’aposta taronja

El València va anunciar l’endemà d’endur-se el triomf de Fontajau el fitxatge d’Alina Iagupova (1,86 m, 1992), desvinculada del Çukurova i que ve a substituir l’australiana Bec Allen. L’ucraïnesa, doble MVP de l’Eurolliga i màxima anotadora (2020 i 21) de la competició de la qual té el títol de l’any passat amb el Fenerbahçe, és una de les úniques estrelles del Vell Continent en actiu que no ha fet el salt a la WNBA, com la seva nova companya d’equip, Alba Torrens. L’alera és el gran nom del mercat, en el qual Rebekah Gardner arriba avui a Girona. Iris Mbulito arriba al Guipúscoa i debutarà a Salamanca –han fitxat Chantel Horvat, Bernadett Hatar(2,08 m)i Arica Carter– des del Gran Canària, que també obre la porta a Destiny Harden i que recupera Astou Ndour (1,96 m), que acaba de ser mare i torna a l’illa 10 anys després.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)