Lliga femenina

El Barça CBS sucumbeix davant el Jairis (57-64)

Les blaugrana perden contra un rival directe en la lluita per la permanència en un partit molt igualat i d’alternatives pels dos bàndols

El Barça CBS perd al Juan Carlos Navarro contra el Jairis, rival directe de la part baixa, i no pot donar continuïtat al triomf del passat dimecres a Gran Canària (65-84), en què les catalanes van tallar una sèrie de set derrotes consecutives. Aquesta nova desfeta és la sisena que les blaugrana encadenen com a locals.

La igualtat entre els dos conjunts, com bé reflectia l’idèntic balanç a la classificació (5-10) abans d’iniciar el matx, ha estat màxima des de bon principi. Pendande (6 punts) i Guerrero (5) per part local, i Nelson (6) i Arrojo (4) per part visitant, s’han posat als seus respectius equips a les espatlles al primer quart per intentar, sense èxit, agafar distància en el marcador.

L’ajustat resultat amb el qual s’han completat els primers deu minuts (15-13) s’ha mantingut durant el segon període. Tant és així que el màxim avantatge que han obtingut les santfeliuenques en la primera meitat, en la qual el Barça ha tingut més encert en els tirs de camp i el Jairis s’ha imposat lleugerament en el rebot, ha estat de quatre punts (19-15). Les visitants, per la seva banda, han arribat a guanyar-ne de tres (24-27). Arribats a la mitja part, cap dels dos bàndols cedia (34-33).

A la represa, les murcianes han pres la iniciativa, i un parcial de 0-7 per arrencar el tercer quart els hi ha permès agafar cert marge (34-40). Malgrat el mal inici, les blaugrana han respòs amb un altre parcial de 9-0 que ha capgirat la dinàmica amb un esforç coral i una Rakovic inspirada (43-40). A la mitja hora de joc, el resultat era favorable a les jugadores dirigides per Isaac Fernández (47-44).

A la segona meitat, Konig s’ha enfilat fins als 19 punts, i la seva capacitat anotadora ha estat determinant per al Jairis, que ha engegat novament amb força, com ja havia fet a l’inici del tercer període, per tornar-se a posar per davant amb un parcial de 0-10 (47-52). I aquesta vegada, no es deixaria remuntar.

El Barça s’ha desfet al darrer quart (10-20) i no ha pogut aguantar el ritme de les visitants, que s’han anat trobant cada vegada millor sobre la pista a mesura que avançava el cronòmetre. Les murcianes, que han arribat a guanyar de 10 punts (54-64), s’han acabat imposant amb relativa comoditat (57-64).

La derrota deixa al conjunt santfeliuenc amb un balanç (5-11) que el manté a la zona perillosa de la taula, només dos triomfs per sobre del Gran Canària, equip que marca el descens i que té un partit menys que el Barça.