Lliga femenina

Quart triomf seguit de l’Spar Girona (56-65)

Victòria de l’Spar Girona a la pista de l’Estudiantes, el quart triomf seguit de l’Uni després d’anar per davant des del segon quart quan dos triples seguits de Peña li donaven la iniciativa (20-23). Magarity a 2:22 per acabar el tercer quart enfilava la màxima des de la pintura (46-58) després del temporal gironí des de 6,75 m (5/6) i amb les locals incapaces d’anotar en joc a l’últim quart la sueca l’enfilava des del tir lliure (51-65).

El primer triple gironí, de Peña a 1:02 per acabar el primer quart i després de quatre errors vermells (14-15), i els primers tirs lliures, d’Etxarri a 27 segons (16-17, 2/2 i 8/10 local al primer quart), donaven els últims avantatges de l’Uni al primer quart, que es tancava 20-17 després de l’antiesportiva de Gardner. La nord-americana havia fet el 10-12 de cantó a cantó, després que Magarity i Tolo obrissin el duel (0-6) s’igualava amb els triples de Méndez i Mawuli (6-6).

De tres en tres

Dos triples seguits de Peña, el segon a camp obert (20-23), forçaven el temps mort local a 9:12 per la mitja part. El de Bertsch (22-26) i el contraatac d’Ygueravide permetien recuperar la màxima (26-32) tot i la inferioritat en el rebot (14-5, 20-7 al descans). Parra després de temps mort d’Íñiguez, des de 6,75 m, mantenia la iniciativa vermella, reduïda amb el triple sobre la botzina de Camilion, des de 8 metres i davant Gardner, que havia fallat l’últim atac gironí.

Bertsch obria la segona meitat amb el seu segon triple quan havien passat 10 segons (35-40), però Whittle empatava a 42 amb addicional i a la següent acció Ygueravide de tres impedia la remuntada. Dos triples seguits de Mendy (44-50 i 46-53) establien la màxima, que López després de temps mort enfilava a 10 sobre la botzina de possessió des de 6,75 m. Magarity la deixava en la dotzena i només la diferència en tirs lliures permetia les col·legials reduir la diferència (50-59, amb 19/25 a 5/6).

Els primers punts de l’últim quart son de Méndez, de tir lliure a 7:30 (51-59, 1/2) i seria Mendy a 5:10 en l’ofensiu del seu propi tir i la seva defensora al terra (Mawuli) l’autora de la primera cistella en joc (51-61). La segona també era d’ofensiu (51-63, Tolo al triple d’Ygueravide). Magarity anava al tir lliure en la primera aparició de la defensa zonal després de temps mort col·legial a 2:48 (51-64). Mawuli a 1:24 feia la primera cistella des de 6,75 m i Camilion a l’últim minut (56-65) esvaïa qualsevol opció d’aspirar a l’average (60-78 a Fontajau).