NBA

Els triples-dobles de Doncic i Jokic, històrics

Els 35 punts (7/13 triples), 11 rebots i 11 assistències de Luka Doncic en el 114-108 dels Mavericks contra els Heat permeten a l’eslovè lligar el seu cinquè triple-doble amb 30 punts o més, una seqüència que només havia aconseguit Russell Westbrook als Thunder el 2017. Doncic, que en el tercer quart signava 17, 5 i 5 , liderava el conjunt de Dallas amb un triple que amb els de Terry Rozier i el de Kyrie Irving (23 punts, 3/9) decidia el partit.

Nikola Jokic, amb 32 punts, 12 rebots i 11 assistències, acaba amb un triple-doble per 20è cop aquest curs i amb les 29 vegades de fa un any és el quart jugador en superar la vintena en més d’una temporada, després d’Oscar Robertson (5 cops, des del 1960/61 al 1964/65), Russell Westbrook (4: del 2016/17 al 18/19 i el 2020/21), Wilt Chamberlain (2, 1966/67 i 67/68). El pivot serbi ho aconseguia en la victòria dels Denver Nuggets sobre els Boston Celtics per 115-109.

Domantas Sabonis frega la triple figura (31, 17 i 9) en el 131-129 dels Kings sobre els Spurs, amb el lituà lligant el seu 45è doble-doble seguit i decidint el partit amb una esmaixada després de recuperar la pilota. La jugada decisiva de la nit, per això, la d’Anthony Edwards; que amb 44 punts anotats feia el tap a Aaron Nesmith amb el 111-113 al marcador dels Pacers-Wolves que evitava la pròrroga.

Derrota dels Warriors contra els Bulls per 122-125 amb Stephen Curry sense poder acabar el partit per una lesió al turmell quan duia 15 punts. Els de San Francisco acrediten 33-29, amb 17-16 a casa i els Pistons guanyen com a locals per primer cop des del 28 de gener: 118-112 sobre els Nets, després de perdre 9 dels últims 10 partits i per arribar a la desena de victòries.