Eurocopa

Comiat agre de l’Spar Girona, que perd per 66-68 amb el Besiktas

El conjunt turc arriba a tenir 17 punts d’avantatge (23-40)

Segona derrota de l’Spar Girona a l’Eurocopa, en la tornada de la semifinal contra el Besiktas que començava amb un desavantatge de 21 punts de l’anada a Istanbul (81-60).

L’Uni s’acomiada de la segona competició continental igualant el seu sostre, de fa 5 anys en la seva darrera aparició perquè després va estar 4 anys a l’Eurolliga, amb 12-2 i 50-10 entre totes les seves participacions (2016-19 i aquesta). En l’Eurolliga, 30-40 comptant tres partits de prèvia en cinc edicions.

A remolc

Amb el 0-2 de Mendy de tir lliure com a únic avantatge gironí en tota la sèrie, Íñiguez aturava el partit a 6:35 amb 2-9, amb el segon 2+1 visitant tot just en la segona falta de l’Uni, que havia fet el 2-4 a 8:37 mitjançant Magarity, autora de la primera falta. Evans a 4:57 de 6,75 m (4-12). La sueca cometia la segona, en atac en l’acció del 7-12 anul·lat a 4:14 i Nogic recuperava la màxima visitant a 2:45 (7-15 triple) davant la zona groga. Bertsch estrenava el compte de triples local a 2:30 (10-15) però Evans repetia a 1:37. Li, amb dues faltes, sumava el tercer 2+1 visitant d’ofensiu a 0:55 (11-21) i com que a Tolo no li donaven la continuada el primer quart es tancava 13-21 (2/2 la pivot).

Li (2,00 m) al contraatac enfilava la màxima (13-25, 30 en el global de l’eliminatòria) i quan Nogic l’havia enfilat de tir lliure (17-30) Ainhoa anotava la primera cistella local del segon quart a 2:32 (20-30). Evans era sancionada amb tècnica per flopping en una acció ofensiva a 1:20 i Bayram a 39 segons per la mitja part anotava la tercera cistella visitant, la segona des del 13-25 i la quarta del segon quart (5-5 faltes). La primera de Tolo (5è punt) era després de temps mort gironí i Bayram sobre la botzina deixava la diferència en 15 (23-38).

Vida

Bertsch, que havia fet el 25-40, cometia la quarta a 7.53 i entre Magarity i Canella reduïen la diferència (33-40, 2+1 i triple de la gallega davant Li). La sueca forçava el temps mort visitant a 6:02 (35-42, 4-2 faltes) i acostava les grogues (37-42 a 4:32), però la següent cistella en joc groga era de Mendy sobre la botzina de triple frontal a tauler (45-50).

Per davant

El triple de Canella (48-54 a 8:41) i l’antiesportiva que rebia de Nogic a 6:30, quan la sèrbia li havia forçat la quarta en atac a 6:56, permetien Magarity fer el 62-64 en la possessió a 6:17 assistida per Etxarri, però la gallega marxava eliminada amb 5 a 5:24. Ygueravide a 4:37 anotava de tres, Etxarri a 3:58 des de la pintura (57-58) i López al contraatac a 3:37 (59-58) donaven el primer avantatge de la nit a l’Uni i, a més, Evans rebia la segona tècnica i havia de marxar. La tècnica a Ainhoa a 3:22 permetia Krivacevic recuperar la iniciativa de 6,75 m (60-62). Lazic a 2:37 i a 1:32 l’ampliava (60-66, 2/2 tirs lliures) i entre Ygueravide i Peña de 6,75 m empataven a 66. La valenciana i Magarity de 2 i Parra, que havia jugat tot l’últim quart, de 3 no anotaven i Lazic a 2.3 feia pujar el 66-68 (temps mort d’Íñiguez).