ACB

El Manresa és equip de ’play-off’ malgrat perdre a Tenerife (84-80)

La derrota del Baskonia, novè classificat, a la pista del Madrid (106-100) deixa sense conseqüències la de l’equip bagenc, que manté la vuitena plaça i disputarà la primera eliminatòria per al títol de l’ACB contra l’Unicaja

El Bàsquet Manresa és equip de ’play-off’. La desfeta del Baskonia, novè classificat, a la pista del Madrid (106-100) deixa sense conseqüències la del Baxi a Tenerife (84-80), que manté la vuitena posició i posa punt final a una gran fase regular (19-15) que li permet classificar-se per disputar les eliminatòries per al títol de l’ACB, en què s’enfrontarà a l’Unicaja, el líder de la competició. El primer duel directe de la sèrie tindrà lloc al Martín Carpena el 16 de maig (20:30h). Dani Pérez (13 punts) ha estat el màxim anotador dels manresans.

Geben ha estat l’autor de la primera cistella del partit (0-2), però els locals, que amb aquesta enllacen la vuitena victòria en lliga a casa, han marcat territori amb un parcial de 7-0 (7-2) que ha estat un clar indicador de la dinàmica d’una primera meitat en què els catalans, si bé és cert que no se’ls hi ha escapat el marcador excessivament en cap moment, han anat contínuament a remolc. El primer període, en què els de Pedro Martínez s’han imposat en el rebot ofensiu, però no han trobat l’encert des de la línia de tres (1/8), s’ha tancat amb un resultat de 20-13.

La diferència ha augmentat en el segon quart, en què, malgrat la notable millora de les prestacions en els triples (6/8), s’ha arribat a perdre de 10 punts (34-24). Una bona reacció cap al final, liderada per un inspirat Dani Pérez que acumulava 10 punts i 4 assistències al descans, ha permès situar-se ben a prop abans d’arribar a la mitja part (45-43).

Un triple del base de l’Hospitalet ha posat per davant l’equip del Bages (48-50) per primera vegada des de la cistella inicial en el començament d’un tercer període molt igualat en què ha arribat a vèncer de 4 punts (50-54), la seva màxima renda. A manca dels darrers 10 minuts de joc, l’escenari estava més obert que mai (63-60).

El Baxi no ha arrencat l’últim quart de la millor manera (70-62), però un parcial d’1-8 ha donat vida als visitants (71-70). Un bon tram dels canaris ha tornat a allunyar el triomf (80-74), que s’ha acabat escapant (84-80). Badio ha tingut l’oportunitat de forçar la pròrroga, però Abromaitis ha impedit la cistella del senegalès amb una gran acció defensiva.