Lliga femenina

Una via de doble sentit

L’Spar Girona manté obert el capítol de baixes en espera d’obrir el de fitxatges. L’alera búlgara Borislava Hristova (1,82 m, 1996), una de les peces de l’Uni 2024/25

Lauren Nicholson (1,83 m, 1993) es va convertir ahir en la tercera jugadora de l’Spar Girona que no seguirà a l’Uni, seguint el camí iniciat per Marianna Tolo dissabte i que mantenia Morgan Bertsch dimecres. Totes tres acabaven la vinculació contractual amb el club i els anuncis s’emmarquen en la primera setmana sense competició, després que el València fos proclamat campió de la lliga diumenge i completés el tres de tres en títols FEB.

Nicholson va aterrar a Girona l’últim dia de febrer, procedent de les Sydney Flames i un cop acabada la lliga australiana per substituir Rebekah Gardner; que feia una setmana que s’havia trencat el tendó d’Aquil·les en l’anada dels quarts de l’Eurocopa i que ja era el relleu de Kelsey Mitchell. L’australiana, que no va poder ser inscrita a Europa –l’equip juga tres partits des de la seva arribada– marxa amb una dotzena de partits (vuit en la lliga, la copa i tres en el play-off , del qual es perd l’anada dels quarts a Alcantarilla) amb 11 punts (42 % en triples), tres rebots i 10 de valoració en 26 minuts i mig de mitjana.

L’Uni, que no podrà retenir Regan Magarity, no és el que més sortides ha anunciat. El supera el Casademont. Ahir feia oficial la marxa de Serena-Lynn Geldof i, retirada Vega Gimeno, tampoc disposarà de Khayla Pointer ni de Christille Diallo. La primera ja té relleu en la rotació de Mariona Ortiz a la direcció: Laia Flores. Torna a Saragossa –va debutar en la LF amb l’Stadium fa cinc anys– després d’una temporada al Gernika (7,4 punts, 3,8 rebots i 8,3 de valoració en gairebé 24 minuts de mitjana) i disputarà l’Eurolliga igual que en les dues temporades que va ser jugadora de l’Spar. La segona, Diallo (1,93 m, 1993), té en els seus 7 punts, 2,6 rebots i 6 de valoració en 16 en el seu primer any en l’àmbit FEB, a més d’una gran presència física; un dels arguments pels quals pot esdevenir el relleu de Tolo.

Helena Pueyo (1,83 m, 2001), un cop acabada la seva etapa a l’NCAA (Arizona) va ser el primer fitxatge que anunciava el Casademont. El primer de l’Avenida també és una perla: Iyana Martín (1,72 m, 2006). L’MVP de l’últim mundial sub-19 en què Espanya guanya la plata amb Bernat Canut de seleccionador viurà la seva primera experiència professional –ve del Segle XXI (LF2) i sense passar per la Lliga Challenge– al costat de Sílvia Domínguez (1,66 m, 1987), que segueix un any més a Salamanca. El club castellà ja sap que no tindrà Nacho Martínez a la banqueta i ahir anunciava les sortides d’Olkay Çakir i de Bernadett Hatar (2,08 m).

La jugada de l’any

L’Spar Girona té lligada la búlgara Borislava Hristova (1,82 m, 1996). És una alera que ha jugat l’Eurolliga el darrer curs amb el Sepsi romanès, que va acabar amb 2-12 de balanç en la fase de grups i que es va estrenar (86-85 a l’Asvel) amb una acció seva i que va ser escollida la jugada de l’any 2023. Hristova va acreditar 16,8 punts, 4,3 rebots, 1,8 assistències i 11,7 de valoració en 34 minuts. Nascuda a Varna, a la costa del mar Negre, es va formar als EUA amb les Washington State (2015-20) i després va passar pel Gorzow. Els dos darrers anys ha jugat al club del qual va arribar Rebekah Gardner. El seu perfil és d’alera tot i que pot jugar al quatre, com Morgan Bertsch; inèdita amb les Phoenix Mercury en el primer partit de la seva nova franquícia a la WNBA (89-80 a Las Vegas).

LES DADES

3
sortides
ha anunciat l’Uni per al curs que ve en menys d’una setmana: Tolo, Bertsch i Nicholson.
17
punts
de mitjana amb el Sepsi en l’Eurolliga ha acreditat l’alera búlgara que arribarà a Fontajau.
Patrocini

Kelsey Mitchell és suplent a les Indiana Fever

B. S.

La que havia de ser la referent de l’Uni aquest darrer curs i que es va desvincular del club el 30 de novembre no ha començat amb bon peu la WNBA. Les Indiana Fever tenen la número 1 del draft, Caitlin Clark (1,83 m, 2002), i la màxima anotadora de la història de l’NCAA, tant en homes com en dones, de titular. Autora de 9 punts en el 66-102 contra les Liberty amb Breanna Stewart superant per tretzè cop els 30 punts i 10 rebots per a les de Nova York, s’havia estrenat amb 20 punts en la derrota per 92-71 contra les Connecticut Sun.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)