ACB

Grimau ho paga

Bàsquet. El Barça prescindeix de l’entrenador, que tenia una temporada més de contracte. Xavi Pascual, Lakovic i Peñarroya, candidats a rellevar-lo

El mal final de temporada del Barça ha tingut conseqüències dràstiques. Hi té a veure l’absència de títols més enllà de la Lliga Catalana, però també haver quedat fora de la final a quatre de l’Eurolliga i la manera com l’equip va caure en les semifinals de la lliga contra el Real Madrid (3-0). El president, Joan Laporta, ja va explicar en l’entrevista a Barça One que hi hauria “decisions substancials” en el bàsquet. I ho ha pagat Roger Grimau, que ha vist com l’aventura d’entrenar el primer equip li ha durat només una temporada. L’excapità tenia un any més de contracte, fins al juny del 2025, però el club va comunicar ahir que l’hi rescindia. En plena sacsejada, Grimau s’afegeix a la llista d’entrenadors del Barça que tanquen una etapa aquest estiu, amb raons diferents. Se’n van també Xavi Hernández i Jonatan Giráldez (futbol), Jesús Velasco (futbol sala), Edu Castro (hoquei sobre patins). De les seccions professionals, només es manté en el càrrec Antonio Carlos Ortega, que avui té l’oportunitat de guanyar la Champions.

El Barça acomiada Grimau després d’una temporada sense cap dels títols de pes, eliminats en els quarts de final de l’Eurolliga i en les semifinals de la lliga, i amb derrota en la final de copa contra el Madrid. Va guanyar, això sí, la Lliga Catalana, en imposar-se al Baxi Manresa en la final. Amb 84 partits, el balanç és de 53 victòries i 31 derrotes. L’excapità va assumir la màxima responsabilitat a la banqueta del primer equip després de dirigir el Barça Atlètic i el júnior (2021-2023) i de ser assistent del segon equip a LEB Or i LEB Plata (2018-2021).

Tres noms

El Barça treballa amb més d’una via per ocupar la banqueta. El primer de la llista és Xavi Pascual, persona de plena confiança de Juan Carlos Navarro, director general de la secció. No és fàcil, però, tant per les condicions econòmiques com per la configuració de la plantilla. El Barça també té sobre la taula Jaka Lakovic, amb contracte al Gran Canària. Agrada l’eslovè, pel que ha mostrat i pel caràcter. L’altre candidat és Joan Peñarroya, amb qui hi ha hagut contactes, tot i que no oferta formal. El vallesà té clar que no es vol passar més temps sense entrenar –va ser destituït del Baskonia l’octubre passat– i veuria l’arribada al Palau Blaugrana prioritària, tot i que és primera opció a Manresa i probable recanvi a Canàries de Lakovic si l’eslovè anés al Barça.

ALTERNATIVES

Xavi Pascual continua sent la primera opció, però el Barça explora les altres

TOT OBERT

Agrada el caràcter de Lakovic, i també hi ha hagut contacte amb Joan Peñarroya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)