ACB

Peñarroya és l’escollit per substituir Grimau a la banqueta del Barça

L’egarenc Joan Peñarroya (Terrassa 1969) és l’escollit i negocia amb el Barça com a nou entrenador per a la temporada que ve amb caràcter immediat, segons van confirmar a EFE fonts del club blaugrana, tot i que encara no ha signat. El tècnic català, que es trobava sense equip des de l’octubre després de ser destituït pel Baskonia, va ser el candidat elegit per l’entitat barcelonista, que també va estudiar les opcions de l’entrenador de Gavà Xavi Pascual, que ja va dirigir el primer equip del Barça (2008-2016) i aquest estiu acaba contracte amb el Zenit Sant Petersburg, i Jaka Lakovic, exjugador blaugrana i actual entrenador del Dreamland Gran Canària.

Peñarroya, de 55 anys, rellevaria a la banqueta Roger Grimau, que va ser destituït diumenge passat després d’un curs en el càrrec que va saldar sense cap títol, a causa de les eliminacions als quarts de final de l’Eurolliga i les semifinals de la Lliga Endesa, i a la derrota a la final de la Copa del Rei.

A diferència de Grimau, que va saltar directament del filial al primer equip blaugrana, Peñarroya (Terrassa, 1969) és un tècnic de dilatada trajectòria a la Lliga ACB, competició en la que ha dirigit 323 partits, amb un balanç de 171 victòries i 152 derrotes, repartits en deu temporades. Entre els èxits del tècnic català figuren les seves etapes al MoraBanc Andorra, al qual va ascendir i va consolidar a la Lliga Endesa, i el San Pablo Burgos, amb qui va guanyar dues Lligues de Campions (2020 i 2021) i una Copa Intercontinental (2021).

No obstant, les seves dues últimes experiències al València Basket i al Baskonia, els dos clubs de major entitat de la seva carrera, no van complir amb les expectatives i van acabar abans de temps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)