ACB

La fusió s’esquerda

Bàsquet. Les negociacions entre el Bàsquet Girona i l’Uni per integrar-se en un únic club es trenquen i continuaran caminant sols aquesta temporada

Les negociacions entre el Bàsquet Girona i l’Uni per integrar els seus equips professionals en un sol club s’han trencat fins al punt que no hi haurà fusió aquesta mateixa temporada, si no és que hi ha un gir improbable. Per temps, encara hi hauria marge, però el més probable és que no hi hagi entesa aquest estiu i que, per tant, cadascú continuï fent el seu camí. De fet, ho han escenificat fent els primers moviments. El Bàsquet Girona anunciava dilluns el primer fitxatge, Juan Fernández (Breogán), i avui té previst fer pública la campanya d’abonaments. I l’Spar Girona, que havia estat quiet fins ara tot i tenir força ben perfilada la plantilla, va fer ahir el primer anunci, l’arribada de Migna Touré (Montpeller).

El Bàsquet Girona i l’Uni Girona, que treballen plegats des de fa dos anys en el projecte de base femení, fa temps que exploren la possibilitat de fusionar l’estructura professional en un mateix paraigua. S’han encarregat d’explorar l’acord els dos presidents, Marc Gasol i Cayetano Pérez. El camí anava evolucionant, però s’ha encallat els últims dies, i no hi haurà entesa com a mínim fins a la temporada que ve. Catalunya Ràdio es referia ahir al vespre a discrepàncies en la viabilitat i política d’inversió d’incorporacions com a elements que han fet descartar la fusió.

La concessió, punt clau

Sense fusió, no hi haurà concessió del pavelló de Fontajau, un dels punts clau. El Bàsquet Girona ho havia sol·licitat feia mesos a l’Ajuntament, i n’havien anat parlant. Una de les condicions que posava el consistori, com és natural, és que s’entenguessin els dos clubs, per no deixar-ne un sense seu. Quedaven elements col·laterals abans de concretar l’exclusivitat d’ús del pavelló, però com que el Bàsquet Girona i l’Uni continuaran anant cadascú a la seva, no hi haurà concessió.

FRENADA

Les negociacions entre presidents han topat amb obstacles de mal resoldre ara

CONDICIÓ QUE CAU

L’Ajuntament valorava la concessió de Fontajau només en cas de fusió

CADASCÚ A LA SEVA

Tant el Bàsquet Girona com l’Uni comencen a fer moviments i anuncis d’altes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)