ACB

Èric Vila, punt final a Girona

L’aler pivot fitxa pel Breogán després de tres temporades a Fontajau, que perd el referent gironí que quedava de l’equip que va pujar

Èric Vila (2,09 m, 1998) i el Bàsquet Girona van tancar una relació de tres anys ahir a la tarda, hores abans que el Breogán fes oficial el fitxatge de l’aler pivot de Bescanó, que va arribar a Fontajau l’estiu del 2021 per afrontar la segona temporada de l’entitat en la LEB Or. Vila marxa havent disputat 111 partits amb el club que va néixer mesos abans que es convertís en el debutant en l’ACB més jove de la història del Barça, amb 16 anys i 7 mesos. Format en el Sant Josep abans d’entrar al club blaugrana, Vila tornava a Girona un cop tancada l’etapa als EUA –Texas A&M Aggies, NorthwestFlorida State Raiders i UTEP Miners Texas-El Paso–, marcada per les lesions, sobretot en un darrer curs en blanc.

Després de Gyorgy Goloman i de Quino Colom, Vila és la tercera baixa confirmada pel Girona, que ha renovat els altres dos jugadors que quedaven de l’equip que va pujar i es mantenien en la plantilla el curs passat: Maxi Fjellerup i Jaume Sorolla, qui durà més temps al vestidor, perquè l’escorta va arribar el gener del 2022. L’altre gironí que va pujar, Albert Sàbat, es va retirar després per ser assistent d’Aíto, fa dos exercicis, i entrenar el Salt a EBA, el curs passat. El darrer exercici, quan va establir el seu rècord anotador 3n la lliga (17) en la derrota al Palau Blaugrana per 117-78, Èric Vila va acreditar 5 punts 2,6 rebots i 4,1 de valoració en 13:40 de mitjana. L’arribada de Fotis Katsikaris va fer que perdés encara més protagonisme del que tenia amb Salva Camps, més encara amb el rendiment de Mindaugas Susinskas al 4.

111
partits
en el club de Marc Gasol duia el bescanoní, 65 en la categoria en què va debutar amb el Barça el 2014, amb 16 anys.

Un dels que tenia contracte fins el 2025

Èric Vila havia signat la renovació per dues temporades l’estiu passat i no era l’únic membre del róster que va acabar la temporada passada que tenia contracte fins que s’acabés l’exercici 2024/25. Yves Pons, Ike Iroegbu van signar per dos anys quan es van comprometre amb el club gironí, igual que Kameron Taylor el 2022 –va marxar l’estiu passat a l’Unicaja, amb qui ja ha renovat– mentre Mindaugas Susinskas tenia una clàusula de renovació com la de Maxi Fjelerup, que a diferència de la de Quino Colom s’ha acabat executant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)