ACB

Feliz marxa al Madrid, que executa la clàusula

Bàsquet. ACB. El base dominicà de la Penya ha jugat tres temporades en el club verd-i-negre i s’ha convertit en un referent per caràcter i qualitat

El Joventut de Badalona va anunciar ahir que el Real Madrid ha executat la clàusula de rescissió del base dominicà Andrés Feliz (1,88 m, 1997), que clou la seva etapa en el club verd-i-negre i signa pel conjunt blanc fins al 2027. Minuts després que la Penya pengés a les xarxes el comunicat que explicava que el seu base de referència marxava, el Madrid ho va fer públic. El club català ingressarà 500.000 euros. El Joventut de Badalona i Feliz havien arribat a un acord per ampliar una temporada més el vincle que els unia, i el jugador dominicà va signar al febrer fins al 30 de juny del 2026. Però l’interès del Madrid posa fi a una etapa de tres temporades en què el jugador ha demostrat a bastament la seva qualitat.

Andrés Feliz va aterrar a Badalona a l’inici del curs 2021/22 i, des del seu debut en la lliga ACB, el dominicà ha anat en constant evolució fins a convertir-se en un dels líders del Joventut, i un dels millors jugadors de l’ACB i l’Eurocopa. Els números de Feliz demostren la seva importància en l’equip, però no només destaca per això. El seu caràcter competitiu i l’esperit guanyador fan d’ell un jugador molt especial. Feliz va arribar procedent del CB Prat a LEB Plata, i ha disputat un total de 165 partits oficials entre la lliga ACB i Eurocup. La seva progressió ha quedat constatada en el fet que ha format part aquesta temporada del millor cinc de l’ACB amb 15 punts, 4,3 assistències i 16,9 de valoració per partit.

Al llarg de la seva trajectòria a Badalona, s’ha convertit en un dels grans referents de l’equip, i en un jugador molt estimat per tota l’afició verd-i-negra. La Penya, en el seu comunicat, li agraeix “la seva professionalitat i el seu compromís amb l’equip” i li desitja sort en el futur. Feliz farà una parella de molta qualitat amb l’argentí Facundo Campazzo a les files del campió de l’ACB i subcampió d’Europa. La retirada de Sergio Rodríguez i la sortida de Carlos Alocén, que jugarà en el Gran Canària, han facilitat l’arribada del dominicà al conjunt de Chus Mateo.

LA DADA

15
punts
ha fet en l’ACB, amb 4,3 assistències i 16,9 de valoració de mitjana. Inclòs en el millor cinc

Ricky i Martí ja han parlat

Un dels gran objectius de la Penya per cobrir la baixa d’Andrés Feliz en la direcció del joc és que Ricky Rubio, que ha jugat el tram final de la temporada amb el Barça i que no seguirà, torni a lluir la samarreta verd-i-negra. El jugador i el secretari tècnic Jordi Martí ja s’han assegut i han exposat què demanen les dues parts i ara es tracta de trobar un acord. No hi ha cap problema econòmic. Format en el planter del club, Ricky, que va debutar en l’ACB el 2005 quan era un adolescent, va marxar cap al Barça el 2009 ara fa 15 temporades i després va fer carrera en l’NBA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)