ACB

La pedra filosofal

Juani Marcos es queda al Girona, que veu en el base de Rosario la figura sobre la qual construir “un projecte esportiu a llarg termini”

La plantilla que dissenya Fernando San Emeterio ja té confirmats Fotis Katsikaris i vuit jugadors

El Girona seguirà comptant una temporada més amb Juani Marcos (1,90 m, 2000), que després de jugar el darrer curs a Fontajau cedit pel Barça, com Sergi Martínez, segueix els passos de l’aler de Rubí i signa pel club de Marc Gasol.

El base va debutar a l’ACB la temporada passada i va ser un dels més destacats de l’equip gironí –només Ike Iroegbu el va superar en valoració mitjana, jugant dos minuts i mig més per partit (12,7)– tot i les lesions, que en la jornada 20 només li havien permès disputar nou partits (4-5 de balanç).

Dos

El mag de Fontajau va jugar 22 partits, 20 de titular. L’arribada de Fotis Katsikaris al gener i el seu debut amb la selecció argentina absoluta al febrer en la segona finestra FIBA van marcar un punt d’inflexió en la continuïtat del base de Rosario, que fins a final de curs només es va perdre un partit, el de la derrota a Màlaga (111-80).

“Tots l’hem vist a Fontajau. Estic molt content de tenir-lo amb nosaltres un altre any més, especialment perquè ell ha volgut estar a Girona”, va subratllar Fernando San Emeterio en l’anunci del fitxatge, en què el club es va felicitar d’assegurar-se “un jugador jove amb una gran visió de joc i amb un futur molt prometedor” que, sens dubte, és capaç de liderar “un projecte esportiu a llarg termini”. Juani era una de les peces més cotitzades del mercat i fins i tot havia comunicat al club que prioritzava jugar la competició europea, cosa que a Fontajau encara podrà fer si el club rep una invitació per a l’Eurocopa FIBA. “Ha tingut altres opcions i ha prioritzat Girona, ja que l’any passat es va apostar per ell i es va sentir a gust” afegeix San Eme. “El que m’ha fet decidir per Girona i pel seu projecte és tota la gent, tot el suport que em van donar des del principi i tot el que em van seguir donant fins i tot quan no sabien si continuaria al club”, afirma Juani, que destaca el “gran esforç” del club.

De dos en dos

L’argentí i Guillem Ferrando són els dos bases directors del Girona, que també té confirmats els escortes nord-americans Aljami Durham i Nike Sibande, fitxats com el valencià; dos alers que Katsikaris ja coneix, Maxi Fjellerup i Sergi Martínez, i els interiors Juan Fernández i Jaume Sorolla. Vuit peces: quatre que arriben d’altres equips –els dos extracomunitaris debutaran a l’ACB–, dues renovacions i l’adquisició de dos puntals de la plantilla el darrer, Sergi Martínez i Juani Marcos.

20
partits
com a titular va sumar Marcos (del total de 22 que va jugar). Cinc lesions van marcar el seu debut, si bé amb Fotis només va ser baixa a Màlaga
Juan Ignacio Marcos
Base 1,90 m
Rosario (Argentina)
6/7/2000 24 anys
Trajectòria
2015-19 Club Atlético Peñarol (Mar del Plata)
2019-21 FC Barcelona (LEB Plata)
2021-23 Força Lleida (LEB Or)
2023/24 Bàsquet Girona (ACB)
ACB 2023/24
Punts 9,7
Tirs de 2 43/90 (47,8%)
Triples 30/84 (35,7%)
Tirs lliures 37/44 (84,1%)
Rebots 3,1
Assistències 3,5
Minuts 22:37
Valoració 11,1
Partits 22
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)