ACB

Marc Gasol ‘es tornarà’ a vestir de curt

Bàsquet. ACB. El president del Girona convenç Nnaji personalment i farà entrenaments amb ell i Middleton

James Nnaji serà nou jugador del Bàsquet Girona en condició de cedit pel Barça. El nigerià (2,12 m, 2004) volia marxar als Estats Units però el problema és que té dos anys més de contracte –fins al juny del 2027– amb el club blaugrana i té una sortida pels Estats Units de quasi un milió d’euros. El club blaugrana no ha entrat en la negociació per rescindir el contracte i pagar-li un dels dos anys perquè quedés lliure, i això ha impedit el seu adeu. El Barça vol rebre una compensació econòmica si acaba marxant a l’NBA o a la G-League, i ha trobat una fórmula intermèdia. Nnaji, que aquest curs ha jugat 26 dels 43 partits d’ACB amb 8 minuts de mitjana (2,3 punts i 2,2 rebots), acabarà jugant cedit a Fontajau després de descartar les opcions d’anar al Cedevita Olimpija Lubijana o al Força Lleida. El club de la terra ferma no podia assumir el cost ni de la fitxa ni de bona part d’ella i ha acabat sent descartada com a opció. El Girona, en canvi, ha convençut el nigerià que ha donat el seu vistiplau per jugar-hi cedit un any. Com ho ha fet el Bàsquet Girona per convèncer-lo?

Tenir un campió de l’NBA

L’empresa de representació del jugador, You First Sports, ja sap el camí que necessita un jugador de les característiques de Nnaji. Un dels exemples de jugadors que té l’agència és Serge Ibaka –pròxim jugador del Madrid tot i no ser oficial– a qui curiosament Nnaji va tenir fent-li uns entrenaments al pavelló Juan Carlos Navarro de Sant Feliu de Llobregat. Nnaji ja sap què pensa el director esportiu, Fernando San Emeterio, però ha estat clau el pes de la conversa amb Marc Gasol. El campió NBA i president del Bàsquet Girona li ha explicat el projecte, li ha transmès el desig del club per comptar amb ell i sobretot ha tingut pes el fet que Marc Gasol li ha assegurat que farà alguns entrenaments personals amb Nnaji per ensenyar-li coses. Marc Gasol és únic. Aquest factor és desequilibrant i no trobarà cap altre club fora de l’NBA. Per tant, Marc Gasol es tornarà a vestir de curt per transmetre-li els seus coneixements. El propietari del Bàsquet Girona aplica a Fontajau el que ha viscut als Estats Units. També hi haurà un pivot històric com Darryl Middleton que serà ajudant tècnic i que també ensenyarà a Nnaji.

Un altre factor important, que és que Girona podrà assumir part de la fitxa de Nnaji, a més de la bona sintonia que hi ha entre el club gironí i el Barça, com ho demostra el fet que ha tingut jugadors cedits en els últims anys, com és el cas de Juani Marcos, Sergi Martínez o Caicedo. Ara l’únic dubte és saber com gestionarà Katsikaris la plantilla, perquè Nnaji, que és cotonou i no ocupa plaça d’extracomunitari, no pot jugar fins a l’octubre, ja que s’està recuperant d’una intervenció a la columna lumbar i amb només Sorolla en el joc interior potser és insuficient. Falta algun moviment més?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)