ACB

Els primers cops

El Girona obrirà el seu tercer curs en la lliga a Màlaga, on buscarà repetir la sorpresa de l’estrena de la temporada passada a València

L’Unicaja-Girona del 28 de setembre (18 h) serà, amb el Tenerife-Múrcia; un dels dos primers partits de la lliga ACB 24/25, la tercera amb el club de Marc Gasol. El conjunt gironí acredita 0-4 en els antecedents amb l’equip malagueny, el mateix balanç que presenta en els seus duels particulars amb el Baxi Manresa, el primer equip que visitarà Fontajau –diumenge 6 d’octubre a les 17 h– en el que serà, també, el primer duel entre els cinc equips catalans que hi ha aquest exercici just abans de l’Hiopos-Barça. L’últim, serà també al pavelló gironí; en la jornada 34 amb l’equip lleidatà com a visitant.

L’equip de Fotis Katsikaris va sortir amb un tortell sota el braç en la seva anterior visita al Martín Carpena (111-80), el 30 de març, en la que suposava la novena derrota seguida a fora; una sèrie oberta al Palau Blaugrana en què encara és la derrota més àmplia i rècord de punts encaixats del club en la categoria (115-78). Tots aquests antecedents quedarien en paper mullat si l’equip és capaç de repetir la posada en escena de la primera jornada del darrer curs, quan el Girona guanyava a València per 85-89 en una pista on havia encaixat la pitjor derrota en la temporada del debut: 104-69 en la primera ratxa de cinc derrotes seguides que van encaixar els d’Aíto –l’altra es completava a Múrcia (102-79).

Assenyalats

El Girona rebrà el Granada, amb qui suma 4-0 en dues temporades a la lliga, abans de visitar el Madrid, a qui com amb els dos primers rivals que li han tocat no ha pogut superar encara. El partit de Fires torna a ser contra el Múrcia (100-89 i 82-76 el 2022 i el 23) i el següent català a venir a casa serà el Barça –l’altre amb 0-4 juntament amb el Tenerife–, l’endemà de Reis i tres dies després d’haver obert el 2025 a Lleida. La Penya el 8-M (20.45 h), la visita del Breogán amb Èric Vila el 12 d’abril a la tarda i la del Madrid per la Moreneta al migdia, més dates assenyalades per a l’afició gironina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)