NBA

Esports

Mor la llegenda dels Warriors, Al Attles

Va guanyar l’anell de campió el 1975, convertint-se en el segon entrenador afroamericà en assolir-lo

La llegenda de l’actual Golden State Warriors, Alvin Attles va morir dimarts, a l’edat de 83 anys, segons ha fet saber la mateixa franquícia. Era membre del Saló de la Fama i des del 1960 fins a l’actualitat va estar vinculat al club.

Nascut a Newark (Nova Jersey), va començar la seva trajectòria esportiva amb l’equip de la Universitat de North Carolina A&T Aggies, on va disputar 3 temporades amb una mitjana de 13,1 punts i 3,3 rebots per partit. El 1960 va ser escollit en cinquena ronda del Draft de l’NBA pels Philadelphia Warriors. Jugava de base i tenia una alçada d’1,83 cm i un pes de 79 kg. Aquella primera temporada va tenir pocs minuts, però la següent va aconseguir fer-se amb la titularitat. Va fer una mitjana d’11,3 punts, 4,7 rebots i 4,4 assistències per partit, i amb el dorsal 16 a l’esquena, va guanyar-se el sobrenom d’”El destructor”, gràcies a les seves bones qualitats defensives i sobretot perquè en un partit va colpejar la mandíbula d’un rival. El 1962 la franquícia va traslladar-se a San Francisco. Attles va continuar jugant amb el club fins a la seva retirada, l’any 1971, havent disputat 773 partits. Durant aquestes 11 temporades el seu major èxit el va assolir l’any 1967, el qual l’equip va ser capaç d’arribar a la final dels Play-offs, que van acabar perdent davant els Boston Celtics.

Durant la temporada 1970-1971 va exercir de jugador-entrenador, i a partir del 1972 va centrar-se exclusivament a fer d’entrenador, una feina que va desenvolupar fins a la temporada 1982-1983. El seu clímax va arribar l’any 1975 quan va emportar-se l’anell de guanyador després de derrotar a la final els Washington Bullets amb un parcial de partits de 4-0. Una victòria que molts la consideren la major sorpresa de la història de l’NBA, ja que el mateix equip, la temporada anterior, no s’havia classificat ni pels Play-offs. Al Attles va convertir-se amb el segons entrenador afroamericà en guanyar l’NBA. El líder a la pista era Rick Barry, que actualment forma part de la llista dels 50 millors jugadors que han passat mai per l’NBA.

Attlas va acabar la seva etapa com a entrenador havent guanyat 557 partits, la quantitat més gran de victòries que un entrenador ha assolit amb la franquícia. Després d’aquestes 14 temporades va continuar vinculat al club com a gerent general i més recentment com a ambaixador. El seu dorsal número 16 llueix actualment al sostre del Chase Center de San Francisco, i ell és recordat com una de les grans llegendes de l’entitat i sobretot com un dels homes més fidels de l’NBA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)