ACB

El Girona renova l’estil i apel·la a l’orgull local

Bàsquet. ACB. El club presidit per Marc Gasol presenta el nou equipament per a la temporada 2024/25, en què s’ha apostat per la marca de marxandatge Puma en substitució de Nike

El Bàsquet Girona frisa per començar la temporada. Ho té tot a punt. Amb la plantilla configurada i el calendari definit, només faltava desvelar com seria l’equipament del curs 2024/25, i el misteri va quedar resolt ahir al migdia quan l’equip en va fer la presentació, amb Sergi Martínez i Juani Marcos. Enguany s’ha fet un canvi de guió pel que fa al marxandatge, que passa a lluir la marca Puma en comptes de Nike. La samarreta ha deixat endarrere el monocolor vermell i, ara sí, la vestimenta farà justícia a la lletra de l’himne quan diu “som la ciutat vermella i blanca”, perquè lluirà línies verticals que alternaran aquests colors. D’altra banda, la companyia d’assegurances FIATC continua sent el principal patrocinador de l’entitat i figurarà visiblement a la part pectoral davantera. La samarreta té un preu de 55 euros, que puja fins als 65 si es vol personalitzar.

Il·lusió i esforç

El nou capità de l’equip, Martínez, va valorar positivament els primers dies d’entrenament i va assegurar que el grup no es posa límits: “Ens ho deixarem tot a la pista, hem d’anar pas a pas, no tanquem la porta a res. Volem somiar en gran, però som humils, volem treballar en el dia a dia, no deixar-nos res en els entrenaments i els partits. Tindrem mals moments, però caldrà ser el més consistents i sòlids possible. I quan les coses no vagin bé, caldrà seguir remant.” El català va afegir: “La gent que ha entrat té aquesta ambició de créixer com a equip i com a club, i crec que aquesta temporada farem grans coses.”

Una opinió compartida per Juani Marcos. El base argentí va assegurar que l’equip “ho deixarà tot” a la pista. “Ens hi deixarem l’ànima. L’esforç i l’energia no es negocien, hi seran sempre. L’any passat em vaig endur alguns cops, i aquest any si he de tornar a jugar amb el nas trencat, ho faré”, subratllava l’argentí.

Una aposta de present

Sergi Martínez i Juani Marcos van disputar l’any passat la seva primera temporada amb els colors del Bàsquet Girona en qualitat de cedits –cal recordar que tenien contracte amb el Barça–. Després d’un gran any per part de tots dos en què el club va estar a punt de poder jugar a Europa, la direcció esportiva va apostar per la seva incorporació definitiva. “Res millor que tornar on m’he sentit jo mateix. Em va fer especial il·lusió quedar-me aquí perquè conec la gent, l’afició i la ciutat. Hi estic molt a gust i comparteixo l’ambició del projecte d’aquest any i tinc ganes de continuar millorant i oferint la meva millor versió”, explicava Martínez en ser preguntat pel seu fitxatge.

El respecte pel club era present també en les paraules de Juani Marcos, que raonava així els arguments que el van dur a decantar-se per Girona: “El Bàsquet Girona m’ha obert les portes a l’ACB i li estaré sempre agraït. Em sembla increïble el projecte del club, i vaig valorar molt això, que soc un jugador jove i que puc créixer al costat del club.”

Pretemporada atípica

L’equip va començar els entrenaments la setmana passada i farà una estada a la Xina a principi de setembre per disputar dos partits. Aquesta expedició comporta fer més de quinze hores de trajecte per arribar a Hangzhou, a les quals cal sumar-n’hi sis de diferència horària. “Ens serveix per anar a jugar partits allà. Mai he fet una pretemporada amb sis hores de diferència en pocs dies; caldrà veure com ens afecta, encara que tot són experiències”, concloïa Marcos en ser interrogat per aquest fet.

EL CALENDARI

El 28 d’agost l’equip de Fotis Katsikaris suarà per primera vegada la cansalada en un amistós a Sant Julià de Vilatorta contra el Baxi Manresa. L’endemà marxarà a la Xina, on s’estarà fins al 3 de setembre i hi disputarà un duel contra els Zhejiang Guangsha Lions i un altre contra el Barça. L’equip es retrobarà amb l’afició el dia 8 (19.30 h) a Fontajau contra el Ratiopharm Ulm alemany en el partit de commemoració del desè aniversari del club. El dia 11 el Girona jugarà el primer partit de la Lliga Catalana contra el MoraBanc Andorra a Tarragona i tornarà a jugar contra el Barça el dia 13. El grup tancarà la preparació el dia 21 contra l’Hiopos Lleida a Salou.

LES FRASES

Volem somiar en gran, però som humils. Volem treballar dia a dia i no deixar-nos res
Sergi Martínez
capità del Bàsquet girona
Ens hi deixarem l’ànima. L’esforç i l’energia no es negocien, hi seran sempre
Juani Marcos
Base del bàsquet girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)