Lliga femenina

L’Spar Girona posa fil a l’agulla a la pretemporada

Bàsquet. Lliga Femenina Endesa. El tècnic de l’Uni, Roberto Íñiguez, es mostra satisfet amb la composició de la plantilla i augura un grup versàtil

El pavelló de Fontajau torna a estar en dansa. Algunes de les jugadores de l’Spar Girona han començat a desfilar per les instal·lacions i el grup té la mirada posada en el primer objectiu del curs: l’amistós del dia 7 de setembre a Calonge. Aquesta setmana hi ha vuit figures del primer equip entrenant-se en espera de l’arribada de Sandra Ygueravide i Chloe Bibby (ambdues tenen permís per incorporar-se més tard), i de Natasha Mack i Maya Caldwell (segueixen als Estats Units disputant la WNBA); de fet, aquestes darreres estan cridades a ser dues referents en el joc gironí.

Després de treure la pols a la llibreta, el tècnic del primer equip, Roberto Íñiguez, es va posar ahir davant del micròfon de la sala de premsa per valorar la configuració de la plantilla i els objectius de la temporada. “Espero que siguem un equip mòbil, versàtil i molt diferent dels altres”, va etzibar. Durant la seva intervenció, Íñiguez va reconèixer que hi ha projectes esportius que veu un escaló per damunt. “Quan veig la configuració dels equips, sé que València i Avenida estan per sobre. Per pressupost, per plantilla i per moltes raons”, exposava el vitorià. Tot i això, indicava: “Només puc assegurar que treballarem al màxim tot i les limitacions que puguem tenir.”

Palau, a la banqueta

La directora esportiva, Laia Palau, sumarà una nova línia al seu currículum. La barcelonina s’incorporarà al cos tècnic com a assistent al costat d’Íñiguez i Jordi Sargatal. Tot plegat amb la incògnita de si compaginarà totes les feines o si, per contra, farà un pas al costat en alguna àrea. “Si està contenta, motivada i centrada en aquesta feina serà clau, ella continuarà fent coses al planter i ens adaptarem”, indicava Íñiguez, que exposava que l’exjugadora esdevindrà un valor afegit per entrenar l’equip.

LES FRASES

Quan veig la configuració dels equips, sé que València i Avenida (Salamanca) estan per sobre. Per pressupost i per plantilla
Només puc assegurar que treballarem al màxim tot i les limitacions que puguem tenir
Roberto Íñiguez
Entrenador de l’Spar Girona

El calendari de pretemporada

El dissabte 7 de setembre l’equip estrenarà els uniformes a Calonge contra el BLMA francès (19 h). Una setmana més tard, l’equip disputarà el trofeu Ciutat de Tarragona contra el València (12.30 h). Cinc dies després, l’equip jugarà les semifinals de la Lliga Catalana contra el Joventut de Badalona (divendres 20 de setembre, 21 h). En cas de superar les semifinals, les gironines disputarien la final el diumenge 22 (12.15 h) contra el Cadí la Seu o el campió de la Lliga Catalana Femenina Challenge 2024. El darrer partit de pretemporada serà el 25 de setembre a Sant Andreu de Llavaneres contra el Movistar Estudiantes.

L’equip debutarà a la Lliga Endesa el 5 d’octubre al Palau d’Esports (19.30 h) contra el Cadí la Seu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)