ACB

El Manresa sotmet a un verd Girona en el primer amistós del curs (100-68)

Bàsquet. ACB. Diego Ocampo s’estrena amb victòria en un partit descafeïnat del conjunt gironí, que encaixa 58 punts en una segona meitat per oblidar

Un derbi sempre és un derbi. I el petit municipi de Sant Julià de Vilatorta, amb poc més de 3.000 habitants, acollia el primer de la temporada que enfrontava al Bàsquet Girona i al Baxi Manresa. Els del Bages, on Diego Ocampo s’estrenava a la banqueta, han sotmès a un verd Bàsquet Girona que, tot i les espurnes d’inspiració de Juani Marcos (18 punts) i Ike Iroegbu (17 punts) , no ha tingut opcions davant la solidesa dels rivals.

Els jugadors de Fotis Katsikaris s’han enfonsat a la segona meitat, on han encaixat 56 punts, i han perdut el fil del partit, en part, pel desencert en tirs de camp i per la tovesa interior. Superats en rebot (45 a 29) i negats en el tir, el Girona es resignava a una dura derrota.

Els gironins, encara amb la baixa de James Nnaji, començaven amb el peu esquerre, encaixant un parcial de 9 a 2 que no agradava gens al seu entrenador. El grec ho resolia posant a pista a Juani Marcos, que rebaixava el nivell de precipitació dels seus companys, que alhora aprofitaven per retallar distàncies (12-8). Derrick Alston Jr. (18 punts) apareixia amb una esmaixada per demostrar a l’afició manresana que serà una temporada entretinguda.

A l’inici del segon quart el Girona escurçava distàncies fins als tres punts, però l’encert no acompanyava als blanc-i-vermells, que seguien sense poder amenaçar el domini dels seus rivals (27-19). Semblava que el Girona despertava, però Álex Reyes, Alston Jr. i Dani Pérez propulsaven al Manresa en el marcador (42-29) en un dia en què els d’Osona comptaven amb les baixes de Guillem Jou, Cameron Hunt, Retin Obasohan i Bodian Massa.

Però Juani Marcos no estava disposat a estrenar la pretemporada d’aquesta manera. L’argentí es posava l’equip a l’esquena i un triple sobre la botzina del descans permetia al Girona enfilar els vestidors a només sis punts (42-36).

Els jugadors de Diego Ocampo no especulaven i col·locaven el +10 en el marcador en un obrir i tancar d’ulls (48-38) tornant de la pausa. El Manresa, clarament confiat sobre la pista, corria amb ganes i deixava entreveure el seu segell de denominació d’origen: ser mortífers al contraatac.

Fotis Katsikaris es resignava des de la banqueta contemplant com els seus rivals deixaven el partit pràcticament sentenciat a l’inici del darrer quart (78-53). Eren les dues cares de la moneda; el Girona s’anava ofuscant mentre els més joves del Manresa s’atrevien amb tot, com el jove Max Gaspà (15 punts).

Amb la derrota consumada, l’equip gironí posa rumb cap a la Xina on seguirà la seva preparació. L’estrena a Fontajau serà el 8 de setembre, un amistós que serà el test previ a l’inici de la Lliga Catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)