ACB

Principi fonamental

El Girona, que obre la lliga a Màlaga el dia 28, ho vol fer amb la versió oferta contra el Barça

“Estic content i satisfet, però per descomptat que ens queda molta feina per fer aquestes dues setmanes”, va dir Fotis Katsikaris abans-d’ahir a Tarragona, després de perdre contra el Barça i tornar amb 0-2 i una prioritat: “Ser consistents en el nostre joc.” L’entrenador posa en context la situació del Girona, que dissabte que ve a Salou jugarà el darrer amistós contra l’Hiopos Lleida –1-1 amb triomf contra el Joventut, avui juga contra el Bilbao a Tàrrega–: “Estem en un procés d’aprenentatge, de construcció del nou equip que tenim. Contra l’Andorra ens va faltar actitud i energia, i això no s’entrena, la tenen els jugadors.” El grec s’havia queixat de la passivitat defensiva en el duel contra el MoraBanc (84-61) i, abans-d’ahir, la imatge va ser una altra: “Hem sortit com ho hem de fer en cada partit i contra tots els rivals a qui ens haurem d’enfrontar, amb una bona defensa.” Fins i tot Joan Peñarroya ho manifestava un cop acabat un partit en què els blaugrana van encaixar un 14-0 i que van arribar a perdre de 17 (30-13): “Ens han superat en situacions d’energia i d’un contra un.” “La reacció l’esperàvem, hem comès errors que podem millorar”, reconeixia Fotis sobre com el Barça va capgirar el partit, decidit per Punter (3+1 amb Sergi Martínez al davant quan el resultat era de 74-76) i Parker (23 punts).

La pedra filosofal

Juani Marcos, suplent els dos dies a Tarragona però el que més minuts va acumular (46), està assenyalat com el que ha d’esdevenir la peça que ha d’exercir de líder, tal com reconeix el seu propi tècnic: “Té molt talent i hem de treballar-hi, ho estem fent i és molt receptiu, en la lectura del joc com a base quan el pressionen molt.” Katsikaris n’espera, a més, que trobi allò que ha de permetre el Girona ser competitiu de principi a fi: “La consistència. Com que és jove és important per a ell. Maxi Fjellerup, amb 25 de valoració entre els dos partits, va ser el més destacat en aquesta faceta a Tarragona i, sent un dels dos supervivents de la plantilla de la LEB Or que va assolir l’ascens –l’altre és Jaume Sorolla–, destacava: “Estic content amb la imatge de l’equip i per veure com els nous s’estan adaptant més i millor.” “Els costarà, segur. A Nike [Sibande] més que a Aljami [Durham], que també perquè és una lliga diferent a l’alemanya i l’Eurocopa. L’ACB hi està per sobre i estan avisats” advertia Katsikaris sobre els dos extracomunitaris de la plantilla, que s’estrenaran en la lliga i dels quals en destacava el talent i a qui demana més duresa per adaptar-se per les esperances que hi té dipositades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)