Lliga femenina

Íñiguez: “Mai poso excuses i crec que farem una gran temporada”

El tècnic qualifica d’heroïna Ainhoa López i destaca que els seus valors representen els del club i que son els que el fan que segueixi a aquí

“És una pretemporada complicada, dura, amb moltes noies joves i moltes lesions, moltes absències i que és difícil progressar. Mai poso excuses, el nivell actual de l’equip a nivell competitiu no és el que volem però hem de fer un equip i com vaig dir el primer dia en la presentació, que vaig demanar paciència i temps. Sí que sé a què venia” deia Roberto Íñiguez per valorar les setmanes de preparació.

La compareixença prevista abans que Ainhoa López expliqués de manera pública què li ha passat i que, evidentment, marcava el to i el discurs del tècnic de l’Spar Girona, que ha volgut començar posant en context: “Ella mateixa ho ha explicat amb les seves paraules i no hi ha ningú millor que ella: tot el que ha passat aquest estiu, com va arribar a la pretemporada i com es va esforçar per estar el millor possible.”

Exemplar

“Ve d’un estiu molt complicat i amb la lesió que ha tingut ara me’n sento una mica responsable per no haver-la frenat. Amb l’Ainhoa és complicat perquè ella va sempre a 200 per hora i amb la meva experiència i intuint els sobreesforços que feia, estava per sobre el límit malgrat parlar-ne amb ella cada dia. És molt capsigrany i per a mi és una virtut però a vegades s’ha de controlar.” “Per a mi és una heroïna. Tenim la sort de tenir-la en aquest club i en aquest equip i és un exemple per a qualsevol esportista i qualsevol persona. Malgrat molts cops la vulgui ‘matar’ per com s’entrena i per com juga per la seva bogeria, també ens dona coses que altres jugadores no poden aportar. La seva figura representa què és aquest club, què vol ser i els seus valors i principis pels quals es vol diferenciar, que per a mi és molt important. Els esforços que es fan per competir a la Lliga Femenina cada any... Els esforços de l’Ainhoa van en paral·lel als del club” destaca l’entrenador, que assegura identificar-se amb aquests valors i que assenyala com el motiu per ser a l’Uni. “El club la cuida molt, la respecta i l’espera. A l’estiu la vam trucar i li vam donar tranquil·litat per dir-li que aquesta és la seva família” posa en context, alhora que recorda que la família i la salut van per davant del bàsquet i que el sentiment de pertinença que transmeten aquest tipus de jugadores s’han de cuidar.

A la contra

L’arribada d’Ygueravide, les lesions de Bibby i López i la classificació pel play-off de la WNBA de Caldwell i Mack, que arribaran dimarts i dijous, no han ajudat a la preparació de l’Spar, com destaca Íñiguez: “És així, odio perdre i no m’agrada però miro de treure’n les conclusions correctes.” “Crec que farem una gran temporada. I ho dic ara. Però hem de fer un equip, posar les coses al seu lloc i treballar” vaticina sobre visions catastrofistes que ha pogut percebre, malgrat reconeix que cal paciència i que les jugadores necessiten confiança. “Aquest any per a mi és un repte personal i l’equip acabarà fent una gran temporada” hi afegeix, destacant el seu compromís.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)