Lliga femenina

Els valors i les prioritats

Ainhoa López va estar ingressada per una anèmia hemolítica al juny i el seu tècnic a l’Spar Girona, Roberto Íñiguez, la qualifica d’heroïna

Cop d’efecte emocional a l’Spar Girona, 12 hores després del seu últim partit amistós, contra l’Estudiantes a Sant Andreu de Llavaneres (69-82) i amb Chloe Bibby i Ainhoa López vestides de carrer per les lesions d’aquesta pretemporada. L’alera (1,82 m, 1997) tenia un edema ossi al peu esquerre que el club havia comunicat el mateix dijous al matí i, ahir, ella mateixa publicava a les xarxes socials que havia tingut una anèmia hemolítica per la qual va estar ingressada a l’hospital del Mar més de tres setmanes al juny.

La barcelonina, una de les capitanes aquest curs juntament amb les altres dues jugadores que continuen de la temporada passada, Sandra Ygueravide i Marta Canella, explica que el 24 de maig es va desplomar quan era a casa seva i que es va passar el mes següent afectada per una patologia per la qual encara rep tractament, que l’estava “destruint per dins” i que els generava una gran incertesa tant a ella com a la seva família. López puntualitza que l’episodi, tal com li van assegurar els metges, no té cap relació amb el limfoma de Hodgkin que va superar fa dos anys i que aquest cop va sobreviure per la dotzena de transfusions de sang rebudes. La jugadora dona les gràcies a tots els agents de la sanitat pública, d’una banda, i als estaments del club gironí, amb què ja no tenia contracte i amb què la renovació per un any més es feia oficial el 28 de juny. El “T’esperem” que va rebre de l’Uni, assegura que és un dels motors de la recuperació, progressiva i amb alts i baixos físics –va haver de tornar a aprendre a caminar– i psicològics –destaca el paper del seu entorn familiar i les amistats–. La lesió, quan ni se sabia si podria començar la pretemporada amb l’equip, és el que empeny la que ja era la jugadora més estimada a Fontajau a explicar-se.

Representativa

“Ve d’un estiu molt complicat i amb la lesió que ha tingut ara em sento una mica responsable per no haver-la frenat” va dir Roberto Íñiguez en l’inici d’una compareixença posterior a l’anunci de López i programada pel club des de dimarts. L’entrenador ho posava en context: “Ella va sempre a 200 per hora i amb la meva experiència i intuint els sobreesforços que feia, estava per sobre el límit malgrat parlar-ne amb ella cada dia.” La qualifica d’heroïna. “Tenim la sort de tenir-la i és un exemple per a qualsevol esportista i persona. Malgrat que molts cops la vulgui matar per com s’entrena i per com juga, també ens dona coses que altres jugadores no poden aportar”, argumentava el tècnic, abans d’anar més enllà i afirmar que la família i la salut estan per sobre del bàsquet: “La seva figura representa què és aquest club, què vol ser i els valors i principis pels quals es vol diferenciar, que per a mi és molt important. Els esforços que es fan per competir a la Lliga Femenina cada any... Els de l’Ainhoa van en paral·lel als del club.”

Context

“Crec que farem una gran temporada. I ho dic ara. Però hem de fer un equip, posar les coses al seu lloc i treballar”, augurava Íñiguez abans de començar un curs que per a ell suposa “un repte personal”. L’arribada d’Ygueravide, que no juga el primer partit fins a la semifinal de la Lliga Catalana per la seva temporada internacional de 3x3, les lesions de Chloe Bibby i Ainhoa López i la classificació pel play-off de la WNBA de Maya Caldwell i Natasha Mack, que arribaran dimarts i dijous que ve, marquen el que Íñiguez definia com “una pretemporada complicada, dura, amb moltes noies joves i moltes lesions, moltes absències i en què és difícil progressar.” “Mai poso excuses, el nivell competitiu actual de l’equip no és el que volem però hem de fer un equip” indicava el basc, que manifesta el seu compromís i que, com en la seva presentació, demanava paciència i temps. “Sé a què venia” recorda. I hi afegeix: “Odio perdre però miro de treure’n les conclusions correctes.”

L’ALTRA GALTA

El limfoma de Hodgkin que va superar el 2022 no està relacionat amb l’episodi

AGRAÏDA

“Farem una gran temporada. I ho dic ara. Però hem de fer un equip” diu Íñiguez
12
transfusions
de sang va rebre l’alera, que reivindica la sanitat pública i el paper de l’Uni Girona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)