ACB

S’aixeca el teló del nou curs

Bàsquet. ACB. El Bàsquet Girona enceta la lliga visitant aquesta tarda (18 h / Movistar) el Martín Carpena amb les baixes de l’aler lituà Mindaugas Susinskas i del pivot nigerià James Nnaji

Arriba l’hora de la veritat. Avui s’aixeca el teló de la temporada 2024/25 i el Bàsquet Girona arrenca amb la complexa visita al Martín Carpena de Màlaga (18 h / Movistar Deportes). Els gironins hi arriben amb les baixes de l’aler Mindaugas Susinskas i del pivot James Nnaji.

“La lliga és una marató, una marató molt dura, i ens hem d’enfocar en cada partit per millorar”, afirmava Fotis Katsikaris ahir en la roda de premsa prèvia a l’enfrontament. L’entrenador es va mostrar satisfet amb la plantilla que s’ha confeccionat i va destacar la mentalitat i el caràcter que tenen els jugadors a l’hora de treballar: “És el meu objectiu, tenir un equip amb caràcter, perquè és el que et porta a la intensitat, i la nostra gent, la nostra afició, s’identifica amb nosaltres.” El tècnic hi afegia: “Estem molt contents de la pretemporada i de la progressió que ha fet l’equip.” I assenyalava que l’esforç i l’actitud són les condicions indispensables per competir fins al final.

Un os dur de rosegar

El rival a batre en aquest partit és probablement ara mateix l’equip més en forma de la competició. La plantilla entrenada per Ibon Navarro arriba a la cita amb tots els efectius disponibles i després d’haver guanyat la supercopa al Madrid i d’endur-se la copa intercontinental a Singapur. “Dos títols aquest setembre els donen una energia extra”, assenyalava Katsikaris. “Sabem amb qui ens enfrontem, un equip amb molta profunditat i que juga de memòria. És el tercer any amb el mateix bloc, el mateix entrenador, i és qui té més repertori de la lliga. Jugadors de totes les característiques, i el més important, a banda del talent, l’experiència i el físic, és que saben guanyar i que quan es complica el partit tenen jugadors per resoldre-ho”, destacava l’hel·lè. “Per a nosaltres és una prova molt dura i no és el millor rival per començar, però ens hem d’enfocar en nosaltres i és una oportunitat jugar contra el millor equip”, es resignava el tècnic. D’altra banda, serà un partit especial per al pivot gironí Yankuba Sima, que enguany enceta la seva tercera temporada a Màlaga.

L’ambició d’Yves Pons

Una de les figures revelació de la temporada passada va ser Yves Pons. La seva capacitat atlètica va deixar més d’un aficionat bocabadat i en el seu segon any a l’equip és més que conscient del repte que té el grup en l’horitzó. “La pretemporada no deixa de ser una feina de preparació, amb l’objectiu d’anar tots a l’una i anar-nos coneixent entre nosaltres per anar millorant en el dia a dia, tal com hem fet.” Pons hi afegia que l’equip té ambició: “Em sento bé i el que volem és guanyar, guanyar el màxim nombre de partits possible, i tant de bo ens puguem classificar per al play-off. Crec que és l’objectiu que hem de tenir com a equip.”

LES FRASES

La lliga és una marató, una marató molt dura, i ens hem d’enfocar en cada partit per millorar
Fotis Katsikaris
Entrenador del bàsquet girona

RETROBAMENT

El pivot gironí de l’Unicaja Yankuba Sima es retroba amb l’equip de la seva ciutat
Ens enfrontem amb un equip amb molta profunditat i que juga de memòria. És el tercer any amb el mateix bloc
Volem guanyar el màxim nombre de partits possible i tant de bo puguem anar al «play-off»
Yves Pons
jugador del bàsquet girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)