ACB

Una victòria de resistència

Bàsquet. El Girona supera per primera vegada el Baxi Manresa en l’ACB i signa el primer triomf del curs en un partit maratonià i agredolç per les lesions de Marcos i Martínez

Bàsquet Girona 84 Baxi Manresa 80

BÀSQUET GIRONA:Iroegbu (18), Cáffaro, Pons (4), Martínez, Durham (9) –cinc inicial– Marcos, Ferrando (9), Sibande (3), Fjellerup (5), Nnaji (6) i Fernández (11), Susinskas (19). 18/41 de 2, 7/21 triples (5 Susinskas, Iroegbu i Pons), 27/37 lliures, 42 rebots (7 Fernández), 17 assistències (10 Ferrando) i 89 valoració (20 Iroegbu).BAXI MANRESA: Sagnia (2), Alston Jr. (16), Hunt (16), Pérez (3), Cate (10) -cinc inicial- Vescovi (2), Reyes (4), Steinbergs (6), Houstak, Saint-Supery (7), Obasohan (8) iBrimah (6). 17/37 de 2, 7/29 triples (2 Hunt, Obasohan, Steinbergs, Saint-Supery, Pérez i Alston Jr), 25/28 lliures, 40 rebots (13 Cate), 16 assistències (6 Hunt) i 80 valoració (21 Alston Jr.).PARCIALS:18-25, 26-13 (44-38), 18-23 (62-61) i 22-19 (84-80).

La primera ja és al sac. El Bàsquet Girona va segellar ahir el primer triomf del curs doblegant el Baxi Manresa en un partit maratonià de dues hores i mitja de durada. Els gironins, que van començar amb el peu esquerre, es van sobreposar a les lesions de Sergi Martínez (bessó) i Juani Marcos (quàdriceps) i van guanyar el primer derbi contra els del Bages –en les dues temporades anteriors, el balanç era de 0-4 favorable als manresans.

Després d’un inici enlluernant del tàndem format per Derrick Alston Jr. (16 punts i 9 rebots) i Cameron Hunt (16 punts), els blanc-i-vermells es van sostenir amb l’encert exterior de Mindaugas Susinskas (19 punts i 5/8 en triples) i van reaccionar amb l’entrada en joc de James Nnaji, que, tot i no tenir un dia especialment encertat –els tirs lliures són la seva assignatura pendent–, va intimidar de valent i va propiciar així que el seu equip recuperés el domini del rebot. I val a dir que l’entrada en joc del nigerià va desencaixar més d’una mandíbula després que escapcés una pilota de Ferrando per fer una esmaixada al vol que va esdevenir una carta de presentació al més pur estil de l’NBA.

El contratemps van ser les lesions: primer, de Marcos, i, després del descans, de Martínez. Tot i això, Guillem Ferrando, que no va disputar ni un minut en el primer partit de lliga, va fer una passa endavant amb 9 punts i 10 assistències, trobant amb precisió els interiors. Tot plegat va permetre als locals enfilar el túnel de vestidors amb avantatge (44-38).

Semblava que el Manresa havia perdut el fil del partit i, amb el lituà afinant el violí des de la línia de tres, Fontajau es relaxava veient el primer partit a casa de la temporada. Però encara quedava partit. Els manresans ressuscitaven després d’una concatenació d’aturades, i Derrick Alston Jr. treia l’orgull per fer un 2+1 que tornava a impulsar els de Manresa. Tot seguit, era Sagnia qui en recollia el testimoni i empatava el partit. Alguns dels assistents es posaven les mans al cap; era inevitable rememorar els grisos tercers quarts del curs passat, en què es va perdre més d’un partit.

El cansament es notava en arribar al darrer parcial. Als dos equips els costava anotar, i les constants interrupcions generaven un desgast afegit. Entrava en joc un nou factor: la resistència. El Girona aprofitava aquest fet, i l’aparició de Susinskas tornava a posar un +8 que deixava el Manresa estabornit. Una tècnica a Diego Ocampo permetia oxigenar el partit i posava la soga al coll al Baxi, que quedava sense temps per reaccionar.

Quan faltaven dos minuts, el Girona guanyava de quatre i un llançament a cistella passada de Maxi Fjellerup deixava els rivals noquejats. El Manresa, fidel a la seva identitat, no deixava anar del tot el partit i Iroegbu assumia responsabilitats i allargava l’agonia dels rivals amb dos tirs lliures (84-80) que, ara sí, deixaven el duel resolt. Primer partit a Fontajau i primera victòria del curs.

ELS VESTIDORS

El partit ha durat dues hores i mitja; hem de reflexionar sobre això. M’estava pixant en l’últim quart
Diego Ocampo
entrenador del baxi manresa
És la primera victòria a Fontajau, però és agredolça per les lesions de Sergi i Juani
Fotis Katsikaris
Entrenador del bàsquet girona

Homenatge a Vega Gimeno i Sandra Ygueravide

El club va fer un homenatge a les jugadores Vega Gimeno i Sandra Ygueravide durant un temps mort del primer quart. El president del Bàsquet Girona, Marc Gasol, va entregar una placa amb una il·lustració a les dues valencianes que van formar part de l’equip que va aconseguir la històrica medalla de plata en els Jocs de París en modalitat 3x3. Un equip, el d’Espanya 3x3, que és entrenat per la figuerenca Anna Junyer. Gimeno, que a finals de la temporada passada va anunciar la seva retirada del bàsquet 5x5, i Ygueravide, que és la capitana de l’Spar Girona, també formaven part de l’equip 3x3 que va impulsar el club.

Foto de família de la base

En la mitja part del partit els equips de la base van sortir a pista per fer-se la tradicional foto d’inici de temporada. Jugadores i jugadors de totes les edats omplien la pista central de Fontajau lluint l’equipament blanc-i-vermell en un cap de setmana marcat pel triomf també de l’Spar Girona i del Girona FC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)