Eurocopa

El misteri d’Armènia

Bàsquet. Eurocopa. L’Spar Girona arranca una nova temporada europea contra una plantilla farcida de desconegudes que s’estrena a la competició

L’Spar Girona arranca aquesta tarda (18 h, hora catalana) l’Eurocopa. I ho fa contra un rival del qual en sap ben poca cosa: el BC Yerevan Foxes. L’equip de la capital d’Armènia va guanyar la lliga del país l’any passat i enguany disputa per primera vegada la competició europea.

De fet, de les rivals també se’n sap ben poca cosa. Els perfils més internacionals de la plantilla, com la francesa Naomi Mbandu, la nord-americana Makeda Clarke Nicholas o la sèrbia Dunja Gvero tenen experiència amb les seves seleccions en categories inferiors o bé jugant a l’estranger, però el bloc de jugadores armènies que acaba de configurar l’equip és molt desconegut. La jugadora més veterana és la russa Milana Sumets, amb experiència a l’Eurocopa i a l’Eurolliga amb l’Spartak i el Nadezhda. El tècnic, George Kazanjian, ha dirigit les categories d’U16, U18 i U20 de la selecció de Geòrgia.

L’escenari de la cita serà el Mika Complex Arena, que porta el nom del magnat armeni que en va impulsar la seva construcció Mikhail Baghdasarov (1959-2020).

Continuar creixent

Més enllà de les dificultats per estudiar el rival abans del partit, evitar un entrebanc en el primer dia sempre és important. En la roda de premsa prèvia al desplaçament, la capitana, Sandra Ygueravide, va posar èmfasis en el treball col·lectiu de grup: “Hem de pensar que és un equip que no coneixem, és un viatge llarg i ens hem de concentrar molt amb allò que hem de fer com a equip. Hem de continuar creixent, seguir encaixant peces i que ens serveix i també de cara al primer partit a casa contra el Ferrol”, assegurava la base. La valenciana afegia que la preparació del partit era dificultosa per les incògnites del rival. “És complicat saber què ens trobarem. No es coneixen gaire les jugadores, i per això penso que és important centrar-nos en nosaltres”, reiterava. Cal recordar que el curs passat l’Spar Girona va arribar a semifinals on va perdre l’eliminatòria a mans del Besiktas turc.

Els altres dos rivals del grup L es van enfrontar ahir amb victòria del Campobasso italià per 72-65 sobre el Pecs. A l’equip hongarès hi juga Julia Reisingerova, exjugadora de l’Spar Girona.

LES FRASES

És un equip que no coneixem, un viatge llarg i ens hem de concentrar molt amb allò que hem de fer com a equip
És complicat saber què ens trobarem perquè no es coneixen gaire les jugadores
Sandra Ygureavide
capitana de l’spar girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)