2a FEB

Tan bé que anava

El Bisbal s’estrena com a local a la categoria amb un inici fulgurant, però acaba arraconat

Sol Gironès 61 Palmer Mallorca 91

SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET:Cabrera (4), Solé (18), Planas, Dibba (10), Nikolov –cinc inicial–; Valera, Viejo (2), Mateu, Enric Espinosa (15), Toni Espinosa (5), Gosnell i Torrent (7). 11/36 de 2, 11/32 triples (6 Solé, 2 Torrent i 1 Cabrera, Enric Espinosa i Toni Espinosa). 6/12 tirs lliures, 24 rebots (7 Nikolov), 13 assistències (3 Toni Espinosa) i 40 de valoració (14 Solé).PALMER BASKET MALLORCA PALMA:Chapela (10), Urdiain (10), Traoré (15), Easley (14), Bastante (14) –cinc inicial–; Scariolo, Niang (8), Servera (6), Feliu (8) i Enabuele (6). 24/45 de 2, 9/25 triples (2 Chapela, Urdiain, Niang i Easley i 1 Bastante), 16/22 tirs lliures, 55 rebots (14 Traoré), 14 assistències (5 Feliu) i 110 de valoració (31 Traoré).PARCIALS:16-17, 15-26 (41-43), 11-26 (52-69) i 9-22 (61-91).

L’estrena de la 2a FEB al Pavelló Vell va acabar amb el Sol Gironès al cercle central esperant, amb esportivitat, que el Palmer fes la pinya per celebrar el seu contundent i treballat triomf, en rotllana davant la banqueta visitant. Instants després els locals acompanyats de la canalla que havia sortit a jugar en els descansos, es va dirigir a la grada per complir el seu ritual amb l’afició i tancar, així, un dia que no oblidaran mai. Un altre.

Més enllà de la trentena, a què es va arribar per primer cop quan el parcial en contra es va enfilar a 0-21 (52-82 a 5:53), queda per al record la posada en escena del conjunt bisbalenc, que feia fregar-se els ulls els assistents que des de mitja hora abans s’esperaven als seus seients. Els àrbitres van fer repetir el salt inicial i, a la segona, la pilota va acabar a les mans de Jaume Solé, que tenia el canell afinat per liderar l’embranzida començant pel 3-0 i seguint amb el 9-4 (3/4) en els dos primers minuts. El quart era a 6:13 (15-9) i, el cinquè, amb el defensor a sobre: 20-14. Enric Espinosa, esmaixant assistit pel mataroní, va establir el màxim avantatge (26-14).

El Mallorca va resistir i, quan va trobar la via per castigar la defensa local, no va parar. Primer al segon quart amb 13 punts en quatre minuts. Torrent amb dos triples (29-21 i 32-23) i Solé amb el sisè i últim del seu compte (37-30, 6/8), no inquietaven la defensa del Palmer, que amb una antiesportiva empatarien a 41 i que marxarien al descans amb el seu primer avantatge i dominant el rebot.

La segona meitat va ser molt llarga. Massa. Gairebé tant com el temps que passaria des que Cabrera a 7:17 del final del primer quart (1/2) va anar per primer cop als tirs lliures fins que hi va tornar, pel Bisbal, Torrent a 5:40 del final del tercer (46-54, 1/2). I un dels candidats a pujar, és clar, ho va aprofitar per arraconar el rival: 0-21 entre el final del tercer quart i l’últim, quan l’equip local va fer 2/8 tirs lliures i només Enric Espinosa (54-82 i 59-89, triple) anotaria en joc.

Quan han apujat el nivell defensiu no hem pogut continuar jugant amb la nostra alegria i mobilitat. La pilota s’ha aturat
Carles Rofes

LES DADES

5
segons
havien passat des del segon salt inicial fins la primera cistella a 2a FEB al Pavelló Vell: 3-0, triple de Solé (5/6 al 1r quart)
2
jugadors
del Sol Gironès acaben demanant el canvi per molèsties musculars, Valera i Gosnell, que s’estrenava ahir
0
tirs lliures
del Bisbal al segon quart, mentre que els visitants en tenen 16. Els locals estan més de 15 minuts sense llançar-ne