Lliga femenina

El Cadí la Seu planta cara de valent però perd a Salamanca (61-52)

El Cadí La Seu ha perdut amb el cap molt alt contra el Perfumerías Avenida de Salamanca plantant cara durant molts minuts per 61-52 (16-16, 17-12, 18-15 i 10-9), i marcant territori en un gran inici en què s’ha avançat per 0-9 i ha encès totes les alarmes del conjunt de Salamanca. El conjunt d’Isaac Fernández, que en la primera jornada havia perdut a casa davant de l’Spar Girona, ha tingut un inici de curs complicat quant a calendari i arriba a la tercera jornada amb 0-2, tot i que surt clarament reforçat de Salamanca en un partit en què mai no ha perdut la fe, ha serrat bé les dents en defensa i ha exhibir les seves armes, posant-se a només un punt (53-52) en el tram final. A les files del conjunt de l’Alt Urgell ha debutat l’andalusa Ainhoa Gervasini, fitxada aquesta mateixa setmana que reforça la posició de base. De fet, la base titular Regina Aguilar, ha jugat a un gran nivell –14 punts, 5 assistències i 2 rebots en 30 minuts (11 de valoració)–i ha estat una de les gran impulsores de la rebel·lió. També han destacat en el joc interior Bella Murekatete amb 12 punts i 8 rebots en 29 minuts–15 de valoració– i Ana Palma: 4 punts, 8 rebots i 1 assistència (12 de valoració).

El Cadí ha començat com els àngels, amb un parcial demolidor de 0-9, amb 7 punts i una assistència sobre Bella Murekatete de Regina Aguilar, pletòrica. La tècnic local Ana Montañana ha demanat temps a 6:21 del final del primer quart. La defensa del Cadí ha ofegat l’atac local durant 4:30, fins que Guirantes ha anotat el 2-9. El Cadí ha seguit eixamplant la diferència amb 4 punts d’Azana Baines (2-13). El 4-0 de l’Avenida, amb Sita Koné de protagonista, ha provocat que Isaac Fernández aturés ràpidament el partit (6-13). L’Avenida s’ha assentat a la pista amb Koné dominant i les forces s’han anat igualant. El primer quart s’ha acabat amb 16-16 amb un parcial de 14-3. L’equip de la Seu, ben liderat per Aguilar, no s’ha deixat intimidar i s’ha mantingut en el partit en el segon quart a partir de l’esforç col·lectiu defensiu (33-28), tot i concedir un triple final alliberat de l’especialista Arica Carter i un d’anterior a Mikiah Harrigan.

L’Avenida ha marxat de 9 en el tercer quart amb un triple d’Iyana Martín (44-33) i ha tancat el període amb 8 punts de marge (51-43), amb la irrupció de Laura Gil fent mal i rendibilitzant la seva major rotació. El Cadí perdia per 53-43 i semblava fos però un parcial de 0-5 l’ha revitalitzat (53-48)a 6:30 del final. Temps de Montañana. Baines, en el joc interior, ha fet el 53-50 i el parcial de les de l’Alt Urgell s’ha eixamplat fins al 0-9 (53-52). Un parcial de 8-0, però, ha temperat les pulsacions de l’equip de Salamanca i ha sentenciat el partit.