ACB

Regal inexplicable de la Penya a Saragossa (96-95)

Els verd-i-negres tenien el partit guanyat a 39 segons pel final amb 85-78

La Penya ha regalat un partit que tenia a la butxaca quan guanyava 78-85 a 39 segons pel final. Però una sèrie de despropòsits han acabat portant el partit a la pròrroga on la Penya ha tingut el darrer tir però Tomic ha errat (96-95).

Els verd-i-negres han arrencat amb Pustovyi de titular perquè Tomic té molèsties a l’espatlla. Però el croat ha hagut d’entrar ja al minut 4. Els aragonesos, que han tornat a agafar massa rebots en atac amb Sulejmanovic sent la gran bèstia negra amb 16 punts dominant totalment a un Gates superat (2 punts). La Penya s’ha mantingut en el matx gràcies al 3/3 triples de Vives. Al final del segon quart l’arbitratge, que ha filat prim amb la Penya, han xiulat dues antiesportives i una tècnica a Dani Miret per protestar després de la segona falta personal en atac seguida de Tomic. El Saragossa ha agafat un màxim avantatge (44-31). Al segon temps havia arrencat bé la Penya però una falta xiulada a Pustovyi ha provocat les protestes del pivot que ha vist una tècnica, ha perdut els nervis i ha faltat al respecte a l’àrbitre que l’ha expulsat. Tot i això els verd-i-negres s’han enganxat al partit gràcies a Dotson (57-54). Un triple de Ruzic ha posat més pressió (63-62). Però els aragonesos han respòs amb un 4-0 (67-62). Robertson ha clavat un triple i una cistella per empatar el matx (67-67). I en el següent atac després d’una bona defensa Ruzic ha posat la Penya per davant (67-69). En aquesta fase Dotson i Robertson han fet una exhibició amb la Penya multiplicant-se en defensa (74-80). Quan tot semblava decidit (78-85) a 39 segons pel final però els verd-i-negres han fet un final surrealista i enlloc d’aguantar Gates ha intentat llançar, li han pispat la pilota i Sulejmanovic ha anotat el triple per forçar la pròrroga. Dotson ha intentat un triple a la desesperada però ha errat i el partit ha anat al temps extra. En els cinc minuts d’afegit la Penya ha remuntat i s’ha arribat a l’última acció amb pilota per guanyar el matx però Tomic ha errat el tir guanyador