Lliga femenina

A empentes i rodolons

. L’Spar Girona s’estrena amb victòria aquest curs a Fontajau, contra el Baxi Ferrol i malgrat no dominar el partit per la inferioritat en el rebot i la diferència en les faltes

Spar Girona 78 Baxi Ferrol 68

SPAR GIRONA:Lundquist (4), Guerrero (10), Touré (8), Hristova (8), Bibby (29) –cinc inicial– Jakubcova (13), Canella, Ygueravide (2), Cargol i Caldwell (4). 25/46 de 2, 4/18 triples (3 Bibby i 1 Jakubcova), 16/21 tirs lliures, 32 rebots (7 Lundquist), 14 assistències (4 Ygueravide) i 82 de valoració (32 Bibby). .BAXI FERROL:Collins (9), Pospisilova (10), Mestres (13), Mataix (10), Joiner (7) –cinc inicial–; Sánchez-Ramos, Millán (10), Melia (5), Morro (2), Davis i Menéndez (2). 20/41 de 2, 3/22 triples (2 Millan i 1 Pospisilova), 19/26 tirs lliures, 42 rebots (8 Collins i Mestres), 12 assistències (3 Joiner i Melia) i 70 de valoració (Collins i Mestres).PARCIALS:18-20, 14-12 (32-33), 32-22 (64-54) i 14-14 (78-68).

El primer dia del curs per a l’Spar Girona a casa li va servir per enllaçar la tercera victòria en vuit dies i seguir el que ha de ser el camí que dugui l’equip a ser competitiu a l’hora de la veritat de la temporada. Sense Natasha Mack ni la possibilitat d’un relleu de garanties per a la nord-americana amb passaport montenegrí, l’Uni haurà de fer com ahir i, sent inferior a dins, mostrar-se més agressiu al darrere i que la seva concepció del joc ofensiu passi per lligar accions col·lectives.

És clar que sense rebot no hi ha joc a camp obert –sí després de recuperació, com a l’inici del tercer quart– i que si els àrbitres continuen permetent el contacte que rebien les jugadores del conjunt gironí, a qui després se les castigava a la mínima –22-16 faltes, amb 6-1 en el primer quart i sobre Bibby quan llançava de tres: 4-1, 2/3– l’esforç mental es magnifica. I també és evident que amb l’alera pivot australiana en forma, un cop superada la lesió a l’espatlla que li va impedir jugar la lliga catalana i bona part de la pretemporada, l’equip –i l’afició– té un bon argument per ser optimista per poc que la resta de jugadores mantinguin el potencial físic que se’ls ha vist fins ara.

Els punts de l’Spar en el primer quart (18-20) van ser al contraatac (8), des de 6,75 m (13-9 Bibby i 16-16 Jakubcova) i de tir lliure. El 8-0 inicial (8-1) no va tenir continuïtat pels ofensius del Ferrol i fins el 24-20 de Jakubcova continuant el bloqueig amb Ygueravide l’Uni no sumava en estàtic. El 13-24 (17-27 a la mitja part) en el rebot donava més protagonisme a les individualitats, sense encert de lluny i només amb entrades després de bot. Per això les visitants, empataven a 32 amb el seu primer triple, al vuitè intent.

Hristova (2+1) i Touré a pilota robada a Mestres en els primers 28 segons i Bibby anotant (39-32 i 41-33) i llançant el contraatac de Lundquist (43-33) feien bo el pas pel vestidor. La que ja és el referent gironí (49-42 i 52-42 triple i 54-44) assumia el seu paper amb 12 punts i 17 de valoració en 7:34 al tercer quart i, en l’últim, serien ella mateixa (76-63 triple) i Guerrero, amb 6 punts cadascuna, les que lligarien la victòria malgrat el fang que havien permès que s’escampés al parquet els àrbitres, escridassats per la grada.

ELS VESTIDORS

No tenim cap partit fàcil, ho hem de fer tot amb solidaritat i sacrifici. Volem córrer, però quan ho decidim nosaltres
Roberto Íñiguez
M’ha encantat jugar aquí, hi ha molt bon ambient. Com a equip hem de créixer i continuar-nos coneixent
Migna Touré
Per la situació de l’equip és important guanyar partits. Ens hem d’adaptar i hem reaccionat després del descans, sent un equip i ajudant-nos
1
reconeixement
de l’Uni abans de començar a Sandra Ygueravide i a Bety Orden per l’or europeu i la plata olímpica de 3x3.
2
punts
de diferència en la valoració de Bibby (32) i les MVP de la jornada: James (Gran Canària) i Coulibaly (Joventut).
5
jugadores
del Baxi amb 10 de valoració o més. Per a l’Spar, l’australiana a banda, només Jakubcova (11) i Touré (10).
10
rebots
més que el conjunt gironí agafa el Ferrol (32-42), dominador des del primer quart: 7-14, 17-27 a la mitja part.

El club vol esperar Natasha Mack fins a l’any que ve

Pere Puig va comparèixer a la sala de premsa, ahir, un cop acabat el partit i abans que ho fes Roberto Íñiguez, per explicar que Natasha Mack (1,93 m, 1997) s’estarà de tres a quatre mesos de baixa. “Érem conscients que tenia molèsties al genoll, hi ha hagut un diàleg constant durant l’estiu i no es va perdre cap partit”, explicava el director esportiu de l’Uni, que en el seu retorn al càrrec que els dos últims anys havia ocupat Laia Palau –treballaven de bracet– exposava la voluntat d’esperar que la jugadora es recuperi de la intervenció al menisc. “Ella vol venir i al mercat, sent una jugadora europea, no n’hi ha tantes”, argumentava, posant en context que Roberto Íñiguez no vol un recanvi si la jugadora que entra al vestidor “no és de nivell” i que “prefereix fins i tot Canella al quatre”. “Quilos i un perfil diferent, que fixi les posicions i sobretot que ajudi en el rebot” és la carta als Reis del que seria un relleu ala interior de les Phoenix Mercury, que per la segona finestra FIBA –primera quinzena de febrer– i abans de la copa –final març– ja hauria de ser la referència a la pintura d’un equip amb aspiracions. “Aquesta és la situació, i nosaltres hi hem de sobreviure i competir el millor possible”, s’hi referia el tècnic vitorià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)