Lliga femenina

A guanyar sense parar

L’Spar Girona completa aquesta tarda a Fontajau contra el Baxi Ferrol (17 h, per Esport 3) la primera de les quatre setmanes seguides amb partit en l’àmbit estatal i europeu

“Sobretot mirant de mantenir la concentració.” És com l’Spar Girona, segons va verbalitzar el seu tècnic, Roberto Íñiguez, havia preparat amb una sola sessió conjunta el primer partit del curs a Fontajau. És contra el Baxi Ferrol (17 h, Esport 3) i després d’un desplaçament de quatre dies fins a la capital d’Armènia, Erevan, on l’equip gironí va establir el seu sostre anotador contra un rival que només el va inquietar amb un 8-0 al final del primer quart (16-17).

Dia de retrobaments, el de l’equip amb la seva afició, que no el veu a casa des del 2 de maig, en l’únic triomf contra un dels tres grans el curs passat (12-6). I, sobretot, d’estrenes. Set jugadores sortiran del vestidor local pel túnel de vestidors per primer cop i, avui sí, el públic podrà començar a conèixer en primera persona els nous fitxatges. Caldwell, Guerrero i Bibby ja havien jugat abans a Girona com a visitants. I seran Lundquist, Hristova i Touré, a banda de Jakubcova, les que hauran de confirmar el salt de qualitat que fa amb elles la plantilla, sobretot en l’aspecte atlètic, que s’afegeix a les capacitats anotadores que puguin oferir; una faceta per a la qual Caldwell i Bibby ja han demostrat estar a punt.

Dificultat

“És un partit molt difícil contra un equip que ha començat bé i que du una continuïtat. Lino [López] està fent una feina excel·lent, cada any amb una filosofia molt semblant, que és en la que creuen”, va dir l’entrenador de l’Spar, que va posar en context: “Per a nosaltres tots els partits seran complicats, ja.” I és que aquesta és la primera de les quatre setmanes amb dos partits, un d’Eurocopa i un de Lliga Femenina. Sempre amb un a casa i un a fora –o al revés– i contra equips que no haurien de crear cap dificultat al conjunt gironí a menys que s’hi presenti amb la guàrdia baixa. Hi ha, però, un esprint final en pujada amb l’Araski (0-2 la temporada passada) i l’Erevan –quina motivació?– a casa per Fires i la visita al Saragossa –ahir va perdre a Vitòria (83-75)– per Tots Sants; en l’últim compromís previ a l’aturada, després de la qual es reprèn el ritme amb el Jairis (14 de novembre) i el Gran Canària (17) a Fontajau.

“L’equip està endollat, hem de donar el màxim per la manca del nostre cinc i sense que això serveixi d’excusa. Ho hem de fer juntes i tenim la mentalitat correcta per fer-ho”, va argumentar Roberto Íñiguez, resignat amb Natasha Mack (1,93 m, 1997) havent passat per la sala d’operacions aquesta setmana als EUA un cop acabada la seva participació a la WNBA amb les Phoenix Mercury. “El que has de fer, com a entrenador, és adaptar-te i seguir competint. El que em molesta són els errors que depenen de nosaltres: perquè ens hem adormit, no hi ha prou focus o no hem donat la importància a coses que es podien preveure...”, va exposar el basc, que va allunyar aquest escenari amb el que es va viure el curs passat, i va recordar que “durant l’any hi ha aquestes coses”. “Estic convençut que el club ho solucionarà”, va afegir-hi.

2
de maig
és la data de l’última presència de l’Uni a casa davant del seu públic, en el 73-61 amb l’Avenida en l’anada de la semifinal.
7
jugadores
de l’Spar Girona debuten aquesta tarda a Fontajau, on Guerrero, Caldwell i Bibby han jugat com a visitants.
1
rival
que juga l’Eurolliga té l’equip gironí abans de la primera finestra FIBA. El Casademont, a Saragossa, l’1 de novembre.

“L’Ainhoa, l’hem de cuidar, també emocionalment”

Ainhoa López (1,82 m, 1997) es recupera de la lesió al peu esquerre –edema ossi–, després de la qual va explicar que al maig, un cop acabada la lliga, havia tingut una anèmia hemolítica per la qual va estar ingressada a l’hospital del Mar més de tres setmanes al juny. “Serà lent, perquè la lesió no és fàcil de recuperar i, per la seva situació, hem d’anar amb calma i amb paciència. L’hem de cuidar i també emocionalment, perquè quan les lesions són llargues, i ho sabem, et passes molt temps sol i se li ha de donar l’afecte perquè vegi que entenem pel que passa i que estem amb ella”, va dir Roberto Íñiguez sobre la barcelonina, que amb l’equip a fora durant quatre dies pel viatge a Armènia havia estat amb Laia Palau i Aina Cargol. Sobre el viatge, el basc va destacar: “El millor és que ja l’hem fet, possiblement en un altre moment de la temporada et trenca molt més.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)