ACB

El Barça venç i convenç contra el Mònaco (86-71)

El Palau torna a saltar d’alegria. El públic gaudia aquesta nit de la victòria dels blaugrana sobre el Mònaco (86-71) en un partit en què els del principat no podien aguantar el ritme que els locals imposaven a la segona meitat. Liderats per un afinat Kevin Punter (21 punts en 23 minuts), els jugadors de Peñarroya aconseguien un coixí al tercer quart que era mortífer per als del micropaís. El Barça suma el segon triomf a Europa i allarga l’alegria d’aquest inici, amb les tres victòries ACB, que només es veu tacat per la derrota contra el Zalguiris.

Els catalans s’avançaven en un primer quart marcat pel lideratge anotador de Kevin Punter i Jabari Parker. Hi havia molta disposició a atacar i poca a defensar en un duel que era una anada i vinguda constant. Willy Hernangómez es sumava a la festa anotadora i els jugadors de Peñarroya aconseguien la màxima diferència (+10) després d’un triple de Laprovittola.

El Mònaco reaccionava aprofitant les cantades dels blaugrana i en un tancar i obrir d’ulls el partit estava empatat (27-27). L’argentí assumia galons i apareixia amb un 2+1 per oxigenar el partit. I no era l’únic, Vesely aportava la seva solidesa al pal baix i semblava que el tècnic local respirava tranquil. Tot i això, Diallo i Mike apareixien per ajustar les tornes, però un triple de Metu a les portes del descans i una pilota recuperada per Punter permetia al Barça arribar al descans per davant (47-39).

Els blaugrana imposaven la seva llei al tercer quart. El domini del rebot i l’encert exterior permetien als de Peñarroya agafar un avantatge considerable que Sasa Obradovic no sabia com rebaixar. Els esforços d’Okobo (13 punts) i Diallo (12 punts) no eren suficients per frenar al Barça que, a més a més, comptava amb un Kevin Punter amb el punt de mira ben afinat.

El Palau es va posar dempeus en veure un triple de Jabari Parker que estirava la diferència fins als 19 punts (86-67) i convertia el final de partit en una festa que es va veure tacada per una antiesportiva de Parker a 40 segons del final. Els blaugrana sumen la seva segona victòria a l’Eurolliga.