ACB

Maxi Fjellerup

Escorta del Bàsquet Girona

“Això és molt llarg”

“A mesura que passin els partits i que els americans coneguin la lliga ens hi anirem adaptant”, diu l’argentí sobre la joventut al vestidor

[Visita al Madrid] Podem competir contra qualsevol i és un bon moment per veure de què som capaços.

El Girona juga demà passat a Madrid quan encara cou la desfeta contra el Granada (52-82). “Em molesta una mica amb la pilota però queden poques setmanes i em permet jugar. L’important és que no requereix cirurgia”, diu Maxi Fjellerup (Tres Arroyos, 1997) sobre la fractura al dit que es va fer en la pretemporada. A Fontajau des del gener del 2022, és el segon amb més temps a l’equip i una veu de pes amb tants joves.

El club va fer oficial Albert Ventura ahir. Què pot aportar?

L’experiència, ve a donar un cop de mà i mirarem d’integrar-lo al més ràpid possible: que se senti còmode, conegui la nostra idea de joc i s’adapti de seguida.

Les lesions de Juani i Sergi afecten pel tipus de lideratge que exercien, no?

I just en el mateix partit i en el mateix moment. Per l’experiència que tenen i per la comunicació dins l’equip, es nota en la química, que afecta. Ens hi hem d’acostumar i mirar de donar el millor sense ells aquests partits.

Com veu Fernández i Cáffaro?

Bé, en Juan duia més temps a Espanya i Caffi venia de la universitat i va estar a la LEB, però en l’energia i la concentració estan molt bé, a l’hora d’entrenar. No se’ls pot demanar més, ja.

Ells dos a dins, amb Nnaji que també és molt jove i Pons que continua de fa un any. Es nota?

Sí, és clar, i de fet tota la plantilla, que és jove i que en moments de frustració i que no ens surten les coses necessitaríem algú amb més experiència . Però a mesura que passin els partits i els americans coneguin la lliga ens hi anirem adaptant.

El relleu a la banqueta el curs passat el va afavorir. Creu que l’estil de Fotis, l’entén l’equip?

Sí, amb ell hi estem molt bé i tots l’entenem. Ell també està tenint molta paciència i no és fàcil, amb dotze jugadors tan joves, de diferents lligues i diferents països. Tots tenim la nostra personalitat i acostumar-se tampoc és fàcil i requereix un procés. Però sí, s’ha d’entendre que no hi ha titulars ni suplents, que tots tenim la possibilitat de jugar i que son rotacions curtes, juguem pocs minuts seguits i hem de mantenir la intensitat al darrere. I després al davant passar-nos la pilota i que qualsevol pot anotar.

Ha recordat al vestidor que el primer any van tenir ratxes de 5 derrotes o l’any passat una de 7 i se’n van acabar sortint?

Ho hem parlat i comencem des d’ara que cada victòria compta, que no s’ha de deixar passar cap oportunitat i que si no ho fem al final de la temporada ens tocarà patir en pensar que la victòria que hauríem pogut tenir s’escapava per això o allò. Hem de pensar en guanyar cada partit.

Hi troba alguna explicació, al que els va passar dissabte?

A qui més mal fa és a nosaltres, que som els que ens venim a entrenar cada dia. Tota la setmana ho havíem estat fent molt bé. Ens havia sortit gairebé perfecte i després en el partit no ho vam poder fer. Per això ens va generar frustració com a equip, no poder aplicar la feina en el partit és el que va fer més mal.

I ara a Madrid, que ells no passen pel millor moment.

Ja hem vist que podem competir contra qualsevol equip i també que ens pot passar el de l’altre dia. Hem de sortir concentrats i focalitzats.I crec que sí, que el Madrid és un bon moment per posar-nos a prova i veure de què som capaços.

Que a l’estiu es plantegés la possibilitat d’anar a Europa, pot haver generat unes expectatives a l’equip que se’ls han girat en contra?l

Sí, això d’Europa sempre va ser una possibilitat i una ambició. Però sabem que aquesta és una lliga molt dura, que això és molt llarg i que ens hem de centrar primer a formar un grup, que tot vagi bé i la lliga tot just acaba de començar i hi som a temps.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)