ACB

L’efecte bola de neu

El Girona juga a la pista del Madrid (12.30 h), a qui mai ha guanyat, encara afectat pel partit contra el Granada i sense Ventura inscrit

El Girona visita per tercer cop el Madrid, un dels quatre equips a qui encara no ha superat a l’ACB –havent eliminat de la llista negra el Manresa (84-80 fa quinze dies), queden l’Unicaja (90-73 en la jornada 1), el Barça i el Tenerife– i que dimarts a Vitòria amb Pablo Laso a la banqueta local va encaixar la cinquena derrota en vuit partits entre la supercopa, l’ACB i l’Eurolliga. “El primer objectiu és no repetir una actuació així” va dir Fotis Katsikaris amb referència al 52-82 del cap de setmana passat contra el Granada, contra el qual el balanç gironí era de 4-0. El pla psicològic i emocional va ser el punt feble de l’equip segons el seu tècnic, que no vol continuar posant les coses fàcils als rivals per la falta d’experiència de la seva plantilla. Albert Ventura (1,92 m, 1992) no estava encara inscrit ahir al vespre a la lliga i, sense l’aler badaloní –l’anunci del fitxatge va ser dijous–, Iroegbu i Susinskas (29 anys) són els únics jugadors del Girona que s’acosten a la trentena. No enfonsar-se quan es comet un error i oferir “actitud competitiva, confiança, ganes intensitat i velocitat, per arribar al tram final del matx amb opcions”, la recepta de Katsikaris.

El Madrid va ser el rival contra qui el Girona va encaixar la primera derrota els dos anteriors cursos a la lliga, primer en la jornada 1 i després a la 4 quan tots dos anaven 3-0 –ara 1-2–, sempre a Fontajau. Els precedents al WiZink tenen en el 89-70 amb Aíto i 92-79 en el debut de Fotis a fora i en una setmana en què els de Chus Mateo també havien disputat dos partits d’Eurolliga, uns guarismes insuficients per al tècnic grec, que marcava “fer almenys 80 punts” la condició sine qua non per aspirar al triomf. El tècnic blanc, per contra, indicava “la solidesa defensiva” com la clau per evitar resultats com les desfetes a la Corunya i a Bilbao o el 101-95 amb el Casademont. El balanç de victòries i derrotes és el mateix però els avui locals són el quart de la lliga en valoració mitjana (104) i el Girona l’últim (60,7) a molta distància del penúltim, el Breogan (70).

Els argentins Facu Campazzo i Gabriel Deck, avui minoria amb Fjellerup, Juan Fernández i Caffaro a l’altre costat, lideren l’anotació del Madrid amb 14,7 punts de mitjana. El base, amb Andrés Feliz lesionat, va reaparèixer dijous complerta la sanció a l’Eurolliga amb 19 punts, 6 assistències i 28 de valoració en el 90-86 contra el Panathinaikòs, amb qui es van revenjar de l’última final europea al maig a Berlín amb un triomf encarrilat pel director de joc (19-5 a l’inici).

5
derrotes
en 8 partits dels blancs fins dijous, que van superar el Panathinaikòs, el seu botxí a Berlín
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)