Lliga femenina

En Pere i el llop

L’Spar Girona, que s’aguanta per un fil, tanca la tercera setmana amb doble competició contra l’Araski (18 h) en el primer de tres partits en sis dies

“La meva feina és cuidar les jugadores, pensar en l’equip molt i asseure el meu cul a la banqueta. I guanyar.” Són les paraules de Roberto Íñiguez en la prèvia del partit contra l’Araski (18 h). I en català. El basc ho va repetir després en castellà i en anglès i, referint-se a la manca d’un reforç a l’interior per la baixa –ni ha arribat i ni ho farà abans del 2025– de Natasha Mack, “la resta és feina del club”.

L’Spar Girona té dues pivots a la plantilla, la millor de la Lliga Femenina en punts i valoració, Chloe Bibby, i Iva Jakubcova, la segona de l’Uni en ambdós apartats però que malgrat els seus gairebé 2 metres no té presència a la pintura. “Hi ha molts partits i no s’han de fer bestieses”, reflexionava sobre la possibilitat de forçar Carolina Guerrero, la lesió de la qual deixa Marta Canella –a la pista de l’Ardoi juga més que Bibby, que a Hongria només seu 3 minuts– com la primera rotació interior sent alera. I parlant de bèsties, l’Araski és un especialista a aixafar la guitarra al conjunt gironí, com ho va demostrar en els dos partits del curs passat: 52-63 quan arribava a Fontajau amb 0-5 i 72-65 a Mendizorrotza tot i el 2-22 inicial.

L’equip vitorià agafa 9 rebots més que l’Uni –tercer pitjor de la LF– per partit i té la líder del rànquing: Bethy Mununga. La internacional belga va ser campiona de França i subcampiona de l’Eurolliga al costat de Kennedy Burke amb el Villeneuve d’Ascq la temporada passada. No tenia un paper protagonista (16 minuts per partit) però suposa una amenaça interior que s’afegeix a la bateria d’exteriors que té Made Urieta a la seva disposició, un perfil de jugadores amb la canadenca Hill (25 punts en el triomf sobre el Casademont) al capdavant que els darrers anys i amb diversos equips –Aliaga, Hermida i Rodríguez– ja han demostrat de què són capaces quan s’enfronten a l’Uni.

Guanyar sense parar

Si la situació no és crítica és perquè l’Spar du 3-0 a la lliga i 3-0 a l’Eurocopa, en la qual dimecres va fer un sobreesforç per remuntar contra el Pécs, amb un molt bon tram final però jugant amb les dues bases juntes tot l’últim quart i amb Canella defensant Reisingerová, d’una banda, i assistint Bibby en la jugada clau a l’últim minut i després que el triple d’Ygueravide (65-69 a 2:37) consolidés la remuntada, de l’altra. L’efectivitat en el tir exterior (Bibby ve de fer 6/8) és bàsica per a l’Uni, només superat per l’Avenida i el Jairis en l’encert des de més enllà de 6,75 m.

L’expedició gironina es va passar el dijous viatjant i, amb el treball de recuperació divendres, amb prou feines va poder preparar el partit d’avui. És, a més, el primer dels tres que afronta en sis dies, perquè demà passat s’encararà a l’Erevan –cal?–, a qui va apallissar a Armènia (57-112), i divendres a la tarda completa la quarta setmana amb dos partits a la pista del Casademont, a qui no guanya des de l’última jornada prèvia a la segona finestra de fa dues temporades, quan amb el 72-69 (21 punts i 32 de valoració de Sykes) se situava líder amb 16-3.

“Que vegin que l’equip lluita, treballa, competeix i té desig. La nostra gent ho aprecia molt”, va dir el tècnic de l’Spar Girona sobre què espera de l’afició, de la qual reconeix: “Als que venen sempre, els fidels, no els puc dir res, més enllà de donar-los les gràcies.” I els menys habituals? “Hem de fer que se sentin representats i el que estigui a les nostres mans ho farem al cent per cent.”

LA PRÈVIA

Moltes vegades juguen millor contra els equips de dalt. És una dinàmica que s’allarga en el temps i hem d’esperar el millor Araski
Roberto Íñiguez

LA DADA

2
equips
supera l’Spar en rebots (Ardoi i Gran Canària) i 2 tenen més encert des de 6,75 m (Avenida i Jairis)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)