Lliga femenina

L’Spar Girona no es deixa sorprendre per l’Araski (76-61)

La campiona de lliga el 2019 a Fontajau, Vionise Pierre-Louis, segueix el partit des d’una de les zones de seients a peu de pista

Quart triomf a la lliga de l’Spar Girona, l’únic que juntament amb el València encara no ha perdut, i setè en set partits comptant l’Eurocopa, amb Vionise Pierre-Louis seguint el partit des d’una de les zones de seients a peu de pista. La pivot haitiana (1,94 m, 1995), a l’Uni que va guanyar la lliga el 2019, és la solució d’emergència a la baixa de Natasha Mack.

Hristova amb 10 punts i Bibby amb 9 lideraven la reacció gironina al segon quart per passar d’anar 10 per sota (25-35) a manar de 5 (35-30, triple de Jakubcova), en el millor partit a Fontajau de Klara Lundquist, autora de 23 punts (3/5 triples i cap més error en el tir) que amb 6 rebots i 5 assistències s’enfilava a 35 de valoració.

L’Araski, sense Bethy Mununga, plantava cara a l’inici amb els triples de Rodríguez (2-3 i 11-14, temps mort d’Íñiguez, els crits del qual ressonaven a tot el pavelló malgrat la música i la megafonia). Bibby s’asseia a 2:00 sense anotar i entre Brotons, i Mbaka la diferència arribava als 7 (13-20) amb només Jakubcova (empat a 9 de 6,75 m i 9-7 del lateral a 5 m) havent repetit en l’anotació. La falta d’Ygueravide a Hill (5-2) en un rebot llarg al límit del primer quart i que els àrbitres donaven de tir permetia la canadenca fer el 13-23 (3/3).

Hristova amb dues accions seguides (18-25 amb addicional) i els primers punts de Bibby forçaven el primer temps mort visitant a 7:14 per la mitja part (20-25), amb protagonisme arbitral per la falta en atac a Canella anant al rebot en l’error de la búlgara entre les seves cistelles. El triple de l’alera a una pilota que li treu la gallega des de la pintura (23-25) i 7 punts seguits de l’australiana (32-30) capgiraven el marcador i amb el segon de Jakubcova (35-30) el partit arribava a la mitja part amb l’Uni per davant: 39-35 Hristova després de minut d’Íñiguez amb 10-4 rebots al segon quart (17-12).

Touré obria la segona meitat a la contra amb Jakubcova a terra amb el turmell regirat (41-35). Lundquist enfialava la màxima (47-40, temps mort de Made Urieta a 6:35) i entre Hristova i Caldwell a pilota recuperada per la sueca al servei de fons l’Uni aturava la reacció visitant (52-44 amb addicional a 5:08). La pivot eslovaca tornava per Bibby (57-46, 2/2 tirs lliures ) a 3:17 i a 2:23 anotava de 6,75 m (60-46) a passada de Lundquist, que havia fet abans (55-46) i després (63-49) responent el de Rodríguez.

Lundquist a passada de Caldwell a 5:46 en una jugada que despertava l’admiració de la grada mantenia la diferència (69-55), Hristova amb addicional a 2:27 (72-59) recuperava el to ofensiu i la base seguia fina a 1:07 amb una entrada al límit de la possessió (74-61) i tancava el marcador amb els tirs lliures a la falta rebuda en una pilota recuperada.