Més bàsquet

BÀSQUET / FINAL A QUATRE LLIGA CATALANA FEMENINA

Passeig gironí cap a la final

No hi ha partit en la primera semifinal i el Girona jugarà per segon cop seguit pel títol

L'Olesa, que era l'actual campió, en cap moment va ser un contrincant a l'altura

Xavi Tubau
ENTRENADOR DE L'OLESA
«Tal com ha anat el partit la diferència final és lògica. S'ha confirmat el que em temia, que anem molt curtes en la preparació. Tenim molta feina, però de manera immediata hem de millorar la defensa. Hem estat molt toves i això dóna massa avantatge al rival»
Joan Carles Díez
ENTRENADOR DEL GIRONA
«Ha estat clau el ritme, perquè ha superat les expectatives de l'Olesa. Hem dosificat jugadores i tothom ha participat. Estic molt content amb el grup»
«La final serà diferent, perquè el Cadí està molt motivat per aconseguir el títol, però ho intentarem»

No hi va haver més color que el negre de la segona indumentària del Girona en la primera semifinal que va enfrontar a les gironines amb l'Olesa. L'equip de Joan Carles Díez, molt superior des del primer minut, no va donar cap possibilitat a l'equip de Xavi Tubau de revalidar el títol assolit l'any passat per segona vegada seguida. Més rodat, el Girona, que avui (16.15 h, 33) jugarà la seva segona final consecutiva, va obrir el partit amb un 0-12 que va deixar les coses molt clares per a la resta del matx.

Atac i defensa.

I és que havien passat més de quatre minuts quan l'Olesa va anotar el seu primer punt. Ja feia tard l'equip de Tubau, perquè el Girona, seguint el ritme ofensiu que marcava Sonia Reis, ja n'havia anotat 12. Tot i això, semblava que les coses no anirien tan ràpid amb un 8-2 de l'Olesa que situava un 8-14 a 3 minuts per acabar el quart. Però va ser poc més que un miratge, perquè en els següents 10 minuts tot just van arribar vuit punts més de l'Olesa, al costat dels 22 de les gironines. Un Girona molt seriós, que no va acusar les rotacions i que d'una manera o altra sempre trobava la manera d'anotar tot i els canvis defensius de l'Olesa: 10-21 al final del primer quart, 12-30 a la meitat del segon i 16-36 poc abans del descans (20-36). Fins aquí, Reis ja havia fet 10 punts i 6 rebots.

S'esperava una reacció olesana després de la represa, però res més lluny de la realitat. Només dos punts en els primers cinc minuts van situar un 22-44 al marcador que, ara sí i malgrat els 15 minuts que restaven, ja era definitiu. La defensa gironina va ser sempre un mur infranquejable –Podkovalnikova, per exemple, va acabar amb 0/8 tirs de camp–, i el domini del rebot de les de Díez –35 en defensa per només 7 d'atac concedits–, senyorial.

Debutarà Guneva.

El darrer fitxatge del Girona, l'alera búlgara Evelina Guneva, podria disposar avui dels seus primers minuts amb el conjunt gironí. La jugadora, que ahir a la nit va arribar a Barcelona, tenia previst incorporar-se aquest mateix matí a l'expedició desplaçada a la Seu.

OLESA
44
GIRONA FC
72
OLESA:
Navarro (9), Gandy (6), Pop (2), Kerr (14) i Podkovalnikova (2) –cinc–; Denti (2), Infantes (2), Moreno (4), Bas (3) i Rodríguez. 17/56 de 2, 1/7 triples (Bas), 7/8 tirs lliures, 32 rebots (9 Kerr), 4 assistències (3 Navarro) i 31 de valoració (16 Navarro).
GIRONA:
Antoja, Carbó (6), Warburton (14), Bahí (14) i Reis (14) –cinc–; Kely (8), Sinyol, Ribas (4), Bou (4) i Mariona (8). 26/51 de 2, 4/20 triples (2 Bahí i Warburton), 8/8 tirs lliures, 46 rebots (9 Warburton), 9 assistències (6 Antoja) i 78 de valoració (15 Mariona).
PARCIALS:
10-21, 10-15 (20-36); 10-15 (30-51) i 14-21 (44-72).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)